QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladí fotbalisté ze Starého Plzence rozdávali radost ve FN Plzeň – FOTKY

11.12.2022 8:25

Již třetím rokem se fotbalisté z dorostu SK Starý Plzenec snaží udělat radost dětem na hematoonkologii. Letos prodejem vánočních dekorací, které sami vytvořili, získali mladí sportovci peníze na potřebné potraviny a léky.

mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (5)
mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (5)mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (1)mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (2)mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (3)mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (4)mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (6)

„Už potřetí se fotbalisté z SK Starý Plzenec a jejich maminky rozhodli v předvánočním čase udělat dobrý skutek a pomoci rodinám, jejichž děti stráví nejkrásnější svátky v roce na Hemato-onkologickém oddělení FN Plzeň,“ uvedla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Mladí fotbalisté prodejem dekorací získali peníze na nákup potravin a léků. „Společnými silami vytvořili chlapci s maminkami vánoční dekorace, které následně prodávali na vánočních trzích ve Starém Plzenci a z celkového výtěžku 56 tisíc korun pak nakoupili potravinové a lékárenské poukázky pro rodiny nejmenších pacientů,“ doplnila mluvčí.

V herně Dětské kliniky si vedoucí lékař dětské hematoonkologie Tomáš Votava povídal s fotbalisty o tom, jak to na klinice chodí. „Během společného setkání na Dětské klinice si mladí sportovci popovídali i s lékaři a podívali se také na oddělení k pacientům. Úžasný projekt se poprvé uskutečnil v roce 2019, kdy se prodejem ručně vyráběných vánočních dekorací podařilo vybrat 23 tisíc korun,“ dodala Gabriela Levorová.

Foto FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24