Plzeň plná protikladů. Poctivý nálezce peněz vs. nevrácené zlaté prsteny s diamanty - FOTKY

13.02.2023 8:44

Poctivý nálezce přinesl peníze zapomenuté v bankomatu. Takové štěstí neměla Plzeňanka, která ztratila své zlaté prsteny.

prsten_hledá se_0223_PČR (1)
prsten_hledá se_0223_PČR (1)prsten_hledá se_0223_PČR (2)prsten_hledá se_0223_PČR (4)prsten_hledá se_0223_PČR (3)

Plzeňští policisté aktuálně řeší dvě protikladné situace. Pátrají po majiteli finanční hotovosti, který ji v bankomatu zřejmě zapomněl. Poctivý nálezce peníze odevzdal. „Policisté obvodního oddělení Plzeň 2 přijali na konci prosince loňského roku oznámení poctivého nálezce o tom, že v bankomatu společnosti Air Bank umístěného v přízemí Obchodního centra Galerie Slovany v Plzni, náměstí Generála Píky 2703/27, byla nalezena finanční hotovost. Neznámá osoba ji zanechala v prostoru pro výdej bankovek a odešla,“ uvedla Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Vlastník se může přihlásit přímo na obvodní oddělení Plzeň 2 nebo telefonicky na číslo 974 325 721.

Takové štěstí neměla žena, která ztratila drahé zlaté prsteny. Nálezce si je totiž nechal. „Dosud neznámý pachatel nalezl 4. února 2023 v době od 00:30 hodin do 09:00 hodin v jednom z plzeňských hotelů nebo na cestě k hotelu v centru města dva prsteny z drahého kovu. Jednalo se o prsten z bílého čtrnácti karátového zlata osázeného diamanty a o platinový prsten s jedním diamantem. Pachatel způsobil majitelce šperků škodu v řádech statisíců korun,“ informovala Michaela Raindlová, mluvčí policie.

„Přes veškerá operativní opatření a intenzivní šetření se policistům nepodařilo do současné doby případ objasnit. Pátrání po pachateli a po odcizených špercích nadále probíhá. Obracíme se proto na občany, a to především na provozovatele zastaváren, zlatnictví, a obchodníky podobných provozoven, aby jakékoliv informace k výše uvedeným prstenům ihned oznámili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158,“ uvádí mluvčí.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24