QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský plavec Ondřej Gemov zaplaval v Kazani na ME nový český rekord

05.11.2021 17:51

Obrovská gratulace míří do Kazaně. Plzeňský plavec Ondřej Gemov si připsal na trati 200 m motýlek nový český rekord. Kristýna Horská z plzeňské Slávie skončila těsně pod stupni vítězů.

CG0A3697

Na právě probíhajícím Mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Kazani padají nové české rekordy a jeden zaplaval i plzeňský závodník.

Ondřej Gemov zaplaval nový český rekord ve finále na distanci 200 m motýlek, připsal si čas 1:52:69. Ve finále 200 m motýlek skončil Gemov na šampionátu šestý. Další český závodník, Sebastian Luňák, byl na stejné trati osmý.

„Já jsem si tak troufal v hlavě si představovat, že bych to zvládl zajet rychleji než včera v semifinále. Ale že pojedu 1:52. To je extrém, to je úplný šílenství. Tohle, kdyby mi někdo řekl, tak se mu asi vysměju. Když to s plaváním začalo být trošku navážno, strašně jsem chtěl zaplavat český rekord. Strašně se mi líbilo, jak to vypadá. Splnil se mi jeden z mých největších sportovních snů. To je na úrovni s olympiádou,“ nechtěl věřit svému novém českému rekordu Ondřej Gemov.

Těsně pod stupni vítězů skončila závodnice ze Slávia VŠ Plzeň Kristýna Horská. Ve finále 200 m prsa byla čtvrtá. Stejně jako Barbora Seemanová ve finále na 100 m volný způsob. I tak ale naše nejlepší kraulařka Barbora Seemanová posunula národní maximum časem 52,23 na 100 volný způsob.

Kristýna Horská se dnes na šampionátu představila dvakrát. Ve finále 200 prsa zaplavala čas 2:19,89, na 4. příčce skončila jen 1 setinu za českým rekordem. V polohovém závodu si zaplavala osobní rekord a postupuje do finále ze 4. místa s časem 2:08,85.

foto: QAP.cz

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT