QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přijďte na slavnostní otevření Západního okruhu!

07.02.2023 15:25

Řidiči se poprvé po novém plzeňském Západním okruhu budou moci projet už o půlnoci z neděle 19. na pondělí 20. února 2023. Využijte jedinečné příležitosti projít Západní okruh po vlastních. Bude se konat slavnostní otevření, buďte u toho.

západni okruh foto plz kraj3

Samotnému zprovoznění stavby pro automobilový provoz předchází její slavnostní otevření. Propojení největšího městského sídliště na Severním předměstí s průmyslovou zónou na Borských polích se slavnostně otevře v neděli 19. února. Akce se bude konat od 12 do 14 hodin.

Slavnostního otevření se zúčastní zástupce investora Plzeňského kraje hejtman Rudolf Špoták, náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek a další členové vedení kraje, zástupce spoluinvestora primátor města Plzeň Roman Zarzycký a další významní hosté.

Slavnostní akt se odehraje hned při nájezdu na Západní okruh za kruhovým objezdem u Globusu na Lochotíně. Chybět nebude ani stan s posezením, občerstvením a reprodukovanou hudbou. Rodiny se mohou těšit na aktivity pro děti, ukázky techniky městské i státní policie, zdravotníků, či Správy a údržby silnic Plzeňského kraje. Oficiální program, který chystá Plzeňský kraj ve spolupráci s městem Plzeň, bude probíhat od 12 do 14 hodin.

„Západní okruh, respektive jeho II. etapa dlouhá 3,5 km, byla co do rozsahu a počtu stavebních objektů pro nás největší a nejnáročnější dopravní stavbou jak z hlediska finančního, tak stavebně technického. Tato část si vyžádala celkem 2,2 miliardy korun. Význam okruhu je pro plzeňskou aglomeraci zcela zásadní. Propojí nejrozsáhlejší průmyslovou zónu s největšími sídlišti v Plzni, současně odlehčí dosud přetíženou dopravu v centru města a umožní rychlejší spojení od dálnice D5 směrem na Karlovy Vary,“ říká hejtman PK Rudolf Špoták.

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost projít si Západní okruh po vlastních. Návštěvníky čeká zajímavý doprovodný program.

Harmonogram akce

12:00 slavnostní stříhání pásky - místo: začátek Západního okruhu při nájezdu za okružní křižovatkou u Globusu v Plzni na Lochotíně
Program: aktivity pro děti, občerstvení s posezením a reprodukovanou hudbou, prezentace Plzeňského kraje, města Plzně, prezentace techniky Správy a údržby silnic Plzeňského kraje, městské a státní policie či zdravotnické záchranné služby (ukázka vozů), prezentace zhotovitelů stavby – Místo: pod biokoridorem cca 1 km ve směru od Globusu.
Délka trasy: cca 3,5 km
Parkování pro návštěvníky: doporučeno využít parkovací plochy u obchodních domů Globus a S1 Center Plzeň

Foto ilustrační PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24