Stavba na hlavním nádraží v Plzni je v další fázi - AKTUÁLNÍ FOTKY

06.03.2018 11:24

Přestavba mostů na Mikulášské a rekonstrukce nádraží v Plzni je v další fázi. Práce už se rozšířily i na samotná nástupiště. Podívejte se na fotky!

foto-qap-cz (2)
foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)

Stavba "Uzel Plzeň, 2. stavba, přestavba osobního nádraží včetně mostů Mikulášská“ je v další etapě. Po tom, co došlo ve druhé polovině února ke snesení jižního mostu, rozjely se ve velkém práce i na samotných nástupištích a na takzvaném chebském zhlaví.

Velkou stavební akcí je samotná přestavba železničních mostů, nicméně součástí celého projektu je také rekonstrukce jižní části nádraží, a to včetně nástupišť. Kromě nových přístřešků a kompletně nového vzhledu dojde i na stavbu bezbariérového výtahu. V současné době probíhají zejména demoliční práce, u kterých nechybí ani výšková technika. 

Pro moderní a rychlejší železniční dopravu je rekonstrukce chebského zhlaví a přestavba zmíněných mostů velmi významná. Krom toho je součástí stavby i rozšíření Mikulášské pod mosty.

Ukončení prací na jižním mostu se předpokládá v červenci letošního roku, samotná Mikulášské by měla být zprovozněná na konci letních prázdnin.

"Dosud nejnáročnější částí projektu byla nutnost urychlit výstavbu severního mostu, abychom ještě v zimním období mohli zahájit práce na jižním. To je nezbytné pro dodržení plánovaného srpnového termínu otevření Mikulášské ulice,“ říká Roman Fuksa, ředitel divize 5 Metrostavu, která stavbu provádí.

Celkově by hlavní stavební práce měly finišovat na přelomu listopadu a prosince letošního roku. Úplné dokončení se plánuje na první polovinu roku 2019.

foto-qap-cz (10)

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24