Zarzycký: Jsme otevřeni každé koalici, která bude makat pro Plzeňany

08.09.2022 15:11

Roman Zarzycký odmítá řeči svých oponentů, kteří už před volbami mají jasno o tom, kdo s kým vytvoří koalici ve městě Plzni. „Jsme otevřeni každé koalici, která bude makat pro Plzeňany,“ říká.

CG0A2347

„Pokud už teď někdo ví, jak bude taková koalice vypadat, doporučil bych mu, aby si vsadil Sportku,“ říká Roman Zarzycký, volební lídr ANO v Plzni a kandidát na primátora města Plzně.

Poslední úvahy o možné podobě koalice zazněly v předvolební debatě na zpravodajském serveru iDnes.cz, kde se jednotlivých lídrů na koaliční potenciál zeptali přímo moderátoři. „Čtenáři jistě ví, že někteří političtí kandidáti, a já je teď ze slušnosti nebudu jmenovat, už hovoří o tom, že jako hnutí ANO vytvoříme koalici s Piráty a hnutím STAN. Něčemu takovému se ale musím smát. Všude říkám, že koalice se sestavují až po volbách. My jsme připraveni jít do takové koalice, která bude makat pro Plzeňany. Je mně jedno, zda to bude koalice s Piráty a STAN nebo s ODS, pokud bude přístupna koalici bez zákulisních hráčů,“ uvedl Zarzycký. To koneckonců dokazuje i současná podoba koalic na městě a v Plzeňském kraji.

Zatímco v Plzni je ANO v koalici i s ODS, tak na kraji je v koalici právě s Piráty a STAN. „Je vtipné, když někdo, kdo byl ještě nedávno v koalici s Piráty a také s hnutím STAN na úrovni Plzeňského kraje a je v koalici s Piráty a hnutím STAN v poslanecké sněmovně, označuje koalici hnutí ANO, Pirátů a STAN za podivné uskupení. Je třeba přestat hrát falešnou kartu a nebýt hysterický. Volby jsou především svátkem demokracie a v první řadě rozhodují voliči ve volbách. My se proto budeme snažit volební výsledek maximálně reflektovat,“ dodává Zarzycký.

Zadavatel, zhotovitel: Hnutí ANO 2011
 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24