QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zastupitelstvo Domažlic schválilo dotace. Finance půjdou i na opravu kostela

03.02.2023 11:10

V uplynulých dnech schválilo domažlické zastupitelstvo individuální dotace. Finance půjdou například na opravu kostela. Dotaci získal i Klub českých turistů.

kostel Domažlice_ilustrační_město Domažlice

„Domažlické zastupitelstvo schválilo poskytnutí individuálních dotací zahrnutých do letošního rozpočtu. 500.000 Kč je určeno pro Římskokatolickou farnost Domažlice jako příspěvek na opravy kostela Narození Panny Marie. Na stejný účel každoročně přispívá i ministerstvo kultury,“ uvádí město.

Další finance si rozdělí komunitní centrum a charita. „Na aktivity provozované v komunitním centru Pivovar získá stejná organizace dotaci 180.000 Kč. 450.000 Kč obdrží Diecézní charita Plzeň na financování sociálních služeb poskytovaných ve městě,“ informuje město.

Zastupitelé schválili i dotaci Univerzitě třetího věku. „Gymnázium Jindřicha Šimona Baara obdrží 80.000 Kč na organizování Univerzity třetího věku. Příspěvek 51.350 Kč je určen domažlickému odboru Klubu českých turistů. Je určen na úhradu nákladů na vodné, stočné a pojištění Kurzovy věže na Čerchově,“ uvedlo město.

Foto město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24