QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka prohrála se Slavií ve finále Mol Cupu, padla jediná branka

20.05.2021 19:26

Český pohár patří Slavii, což může viktoriány velmi mrzet. Zejména v prvním poločase totiž nevyužili velké příležitosti. Jediná trefa Abdallaha Simy následně rozhodla o triumfu Pražanů.

i7603

Západočeši byli v první půli rozhodně aktivnějším týmem, co se týče gólových šancí. Tu další velkou měl z volného přímého kopu Lukáš Kalvach. Standardku rozehrával z ideální pozice pro střelu, která se mu i povedla nasměrovat přesně pod břevno, jenže Kolář vytáhl fantastický zákrok. Do kabin tak obě mužstva odcházela s nerozhodným stavem.

Zkraje druhého poločasu se musel předvést i Jindřich Staněk, když vytáhl střelu Nicolae Stanciua na bližší tyč. Obrovská komplikace přišla v 54. minutě, ve které Milan Havel dostal druhou žlutou kartu a Plzeň tak dohrávala zbytek zápasu v deseti. Po hodině hry se Staněk znovu zaskvěl, tentokráte proti dalekonosné střele Baha.

V závěru zápasu mohli Západočeši vyrovnat, jenže Jakub Brabec z vápna míč přepálil nad bránu. Sešívaní tak po trefě Simy slaví triumf v MOL Cupu.

FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

FC VIKTORIA PLZEŇ

Staněk – Hejda, Brabec, Hybš – Havel, Bucha (84. Ba Loua), Kalvach, Čermák (88. Ondrášek), Falta – Šulc (73. Kayamba), Beauguel (84. Mihálik)

SK SLAVIA PRAHA

Kolář – Masopust (59. Sima), Kúdela, Deli (80. Zima), Bořil – Hromada (59. Traoré), Ševčík – Bah, Stanciu (79. Lingr), Oscar – Kuchta (79. van Buren)

STATISTIKY

Branka: 73. Sima, ŽK: Havel, Kolář – Masopust, Ondrášek, Hejda, 2. ŽK = ČK: 54. Havel

Rozhodčí: Hrubeš – Caletka, Vlček

 

Foto: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24