QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další internetový podvod. Tentokrát muž přišel o milion korun!

29.09.2022 14:07

Na Tachovsku řeší kriminalisté podvod, při kterém neznámý pachatel okradl muže na internetu. Poškozený, s vidinou výdělku na kryptoměnách, přišel o milion korun.

IMG_1126

“Čtyřiadvacetiletý muž se prostřednictvím internetu seznámil s osobou vystupující pod ženským jménem a po několika dnech vzájemné konverzace se osoba zmínila, že je majitelkou kanceláře, která se zabývá obchodováním s kryptoměnami. Jelikož měl poškozený muž s investováním do kryptoměn zkušenosti, rozhodl se prostřednictvím své nové známé pro další obchod. Pomocí odkazu, který mu zaslala, si zřídil účet u zahraniční společnosti a na tento účet zaslal finanční prostředky ve výši téměř 750 tisíc korun,” uvedla Iva Vršecká, mluvčí policie.

V okamžiku, kdy chtěl muž výnos vybrat, narazil na problém. “Když chtěl částku, která byla dále navýšena o údajný výnos, převést zpět na svůj účet vedený u české finanční společnosti, systém mu toto neumožnil a emailem mu přišla zpráva, že musí uhradit asi 250 tisíc korun jako daň za převod peněz. I tuto sumu muž zaplatil, peníze však opět převedeny nebyly,” dodala Vršecká.

Celkem tak poškozený přišel nejméně o milion korun. Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvodu a po pachateli policisté intenzivně pátrají.

foto ilustrační

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24