QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dramatické volání o pomoc! Seniorka zabloudila při houbaření

27.09.2022 10:28

V úterý 20. září v 19:20 hodin byly vyslány policejní hlídky oddělení hlídkové služby a obvodního oddělení Plzeň 2 na pomoc 65leté ženě, která se během procházky v lese, kde hledala houby, nemohla vrátit zpět na lesní cestu v okolí obce Nezvěstice.

ilustrační foto_QAP foto (28)

Operační důstojník s oznamovatelkou komunikoval po celou dobu telefonicky, kdy vyslaným hlídkám, během jejich přesunu, upřesňoval polohu, kde by se mohla oznamovatelka nacházet.

"Obě hlídky dorazily k vodojemu na konci obce Nezvěstice. Kde se nacházela lesní cesta, která se rozdělovala. Obě hlídky se rozdělily a každá propátrávala jednu z cest. Během průzkumu byl u služebních vozidel zapnutý zvukový a výstražný signál (VRZ), a to za účelem toho, aby oznamovatelka sdělila, zda ho slyší a jestli se tento zvuk přibližuje nebo vzdaluje. Tímto se podařilo zúžit okruh pátrání," uvedla mluvčí policistů Veronika Hokrová.

Díky perfektní spolupráci operačního střediska a policejních hlídek se seniorku podařilo v lese vypátrat živou a zdravou. "V lokalitě byl nepřístupný terén s kameny, stromy a hustými křovisky, kde vše bylo promáčené vzhledem k deštivému počasí. Žena byla policistou na telefonu poučena, aby křičela a bylo možné ji podle tohoto lokalizovat," dodala mluvčí.

Pro záchranu zaklíněné ženy policisté ke stromu uvázali provaz, který k ní spustili. "Oznamovatelka uvedla, že byla na houbách kousek za obcí Nezvěstice. Když se vracela zpátky domů, tak si chtěla cestu zkrátit a rozhodla se jít úzkou cestou ze svahu směrem k řece. Podcenila však podmáčenou zem, která se s ní v jedné chvíli utrhla a ona sjela cca 15 metrů dolů ze strmého svahu. Tam se zachytila za kořen, protože jinak by spadla až do řeky. Poté zkoušela vylézt zpět na cestu, ale toto se jí nedařilo. Na místě byla asi 2 hodiny a poté, když zjistila, že to sama nezvládne, zavolala policii," doplnila Hokrová.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24