QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dvacetiletý muž z Domažlicka si plnil sen, ukradl autobus

10.03.2023 18:41

Mladý muž toužil být řidičem autobusu, což byl důvod, proč ho jednoho dne ukradl. Teď mu ale hrozí trest, policisté ho brzy lapili. Paradoxem je, že muž nemá vůbec řidičské oprávnění.

bus nehoda0
bus nehodabus nehoda0bus nehoda1bus nehoda11bus nehoda111bus nehoda1111

"Domažličtí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci dvacetiletému muži z Domažlicka. Ten vnikl do zaparkovaného autobusu, se kterým následně odjel a havaroval," uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Ke krádeži došlo letos 16. ledna v Domažlicích. "Bez použití násilí si dotyčný otevřel přední dveře u autobusu, který byl zaparkovaný na autobusovém nádraží v ulici Poděbradova v Domažlicích. Po zjištění, že se v zapalovací skříni nachází klíč, autobus nastartoval a z autobusového nádraží s ním odjel na hlavní pozemní komunikaci," popisuje tisková mluvčí policie.

Muž ale s autobusem narazil do betonového květináče. "Ani to muže v řízení autobusu nezatavilo. Pokračoval ve směru své jízdy do ulice Prokopa Velikého, poté odbočil doleva do ulice Švabinského, kde narazil do svislé dopravní značky a následně s autobusem havaroval do travnatého svahu. Dotyčný řidič pak z místa odešel. Autobus zůstal stát odstavený napříč ulicí Švabinského, která se tak stala zcela neprůjezdnou," doplňuje Barbora Šmaterová.

Vypátrat muže nedalo policistům velkou práci. Přispěla k tomu místní znalost a také zajištěné kamerové záznamy.

"Podezřelý se k uvedenému činu doznal, kdy uvedl, že si chtěl splnit sen a alespoň na chvilku se stát řidičem autobusu. Při plnění snu nezastavilo muže ani to, že není držitelem žádného řidičského oprávnění. Případem se nadále zabývají policisté z obvodního oddělení Domažlice, dopravní nehodu šetří domažličtí dopravní policisté," dodala Barbora Šmaterová.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24