QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dvojice podvodníků na internetu vystupovala pod různými jmény a okrádala důvěřivce

06.02.2024 10:58

Obviněná dvojice podvedla na internetu desítky osob z celé České republiky. Celková škoda přesáhla částku 450 tisíc korun.

Telefonát_foto Pixabay

Policejní komisařka z oddělení hospodářské kriminality Městského ředitelství policie Plzeň zahájila trestní stíhání dvou osob, které obvinila ze spáchání přečinu podvodu spáchaného formou spolupachatelství.

Podle dosud zjištěných skutečností teprve 21letá žena a o rok starší muž nabízeli na internetu k prodeji různé druhy zboží nebo reagovali na poptávku zájemců o zboží. Většinou se jednalo o mobilní telefony, herní konzole, dětské stavebnice nebo zlaté řetízky s přívěsky.

„Postup byl vždy stejný. Obvinění na inzertních portálech vystupovali pod různými jmény, kdy si pod příslibem následného zaslání zboží, popřípadě poskytnutí služeb, nechali za zboží zaslat peníze předem. Poté přestali s poškozenými komunikovat, žádné zboží jim nezaslali a peníze jim nevrátili,“ uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Dvojice vystupovala také jako zprostředkovatelé pronájmu bytu. V tomto případě jim poškozená zaslala předem dohodnutou kauci a nájemné.

Obviněným se dařilo dva roky unikat spravedlnosti. „Díky operativní činnosti a vytrvalé a precizní práci plzeňských kriminalistů ve spolupráci s dalšími složkami policie se podařilo podvodníky vypátrat a usvědčit. V případě prokázání viny jim hrozí až pět let odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Foto iustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT