QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladík usnul v Plzni na lavičce. Zloděj ho dvakrát okradl

30.09.2022 8:50

Plzeňští policisté se zabývají případem krádeže a porušování domovní svobody. Zloděj obral spícího mladíka o vše, co měl u sebe. Odcizeným klíčem se poté dostal do mladíkova bytu, kde vzal další věci.

1

V neděli 25. září okradl neznámý pachatel opilého mladíka, který usnul na lavičce v ulici alej Svobody v Plzni. “Mladý muž usnul vlivem vypitého alkoholu na lavičce na tramvajové zastávce, čehož využil dosud neznámý pachatel, který ho okradl. Poškozenému z kapsy odcizil mobilní telefon, značkový zapalovač, peněženku s doklady a s finanční hotovostí, klíče od bytu a klobouk, který měl mladý muž na hlavě. Klíče zloděj následně neváhal použít k odemčení bytu, ze kterého si odnesl dva fotoaparáty a značková sluchátka,” uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie s tím, že v bytě v tu chvíli spali rodiče poškozeného muže, kteří zloděje vyrušili. 

Pachatel způsobil poškozenému škodu přes 40 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody a po pachateli pátrají. Pokud bude dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až  tři roky odnětí svobody. 

foto ilustrační

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24