QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehoda uzavřela silnici z Plzně do Plas! Dítě muselo být transportováno do nemocnice letecky

08.01.2023 19:02     09.01.2023 9:37

K vážné nehodě došlo u obce Hromnice na severu Plzeňska. Po střetu sanitky a osobního automobilu bylo zraněno několik osob, silnice byla v místě nehody uzavřena.

OA sanitka_Horní Bříza_0123_HZSPK

K nehodě sanitky a osobního automobilu na silnici z Plzně do Plas vyjely všechny složky IZS, probíhají záchranné a vyprošťovací práce. Na místě přistál i vrtulník z Líní.

V autě cestovaly tři osoby, jedním z nich je i dvouleté dítě. Všichni byli transportováni s vážnými zraněními do Fakultní nemocnice v Plzni. K nehodě došlo během transportu pacientky do nemocnice. "V osobním automobilu došlo ke zranění tři osob, muž a žena utrpěli středně těžká zranění, při vědomí byli transportováni pozemní cestou na Emergency FN-Lochotín. Letecká zachranná služba si převzala do péče dítě, které utrpělo také středně těžké zranění a bylo transportováno na Emergency FN-Lochotin. Transportovaná pacientka bez zranění z dopravní nehody, byla náhradním vozem RZP transportována s původními potížemi do nemocnice. Posádka havarovaného vozu RZP pak byla s lehčími zraněními dopravena k observaci do FN -Lochotín," uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Řidič automobilu dle policistů přehlédl za ním jedoucí sanitku. "Pětatřicetiletý řidič vozidla Škoda Fabia, který jel od Kaznějova na Plzeň, si při odbočování vlevo nevšiml za ním jedoucího vozidla zdravotnické záchranné služby, které jelo se zapnutým výstražným zařízením ve stejném směru a předjíždělo. Osmačtyřicetiletý řidič sanitního vozu již nedokázal střetu zabránit a vozidlo Škoda Fabia vlivem nárazu skončilo mimo komunikaci," doplnila policejní mluvčí Eva Červenková.

Dechové zkoušky u obou řidičů byly s negativním výsledkem. Přesnou příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Plzeň – venkov.

Foto HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24