QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tachov děsí zprávy o "podřezané" ženě a napadeních! Policie varuje před fámami

15.03.2016 6:59

Obtěžování ze strany cizinců a dokonce podřezaná žena. Takové zprávy se šíří na sociálních sítích ohledně aleje na Minerálce. Policie ale žádné případy neeviduje, přesto zesílila hlídky...

FOTO_QAP_CZ (58)

O tachovské aleji na Minerálce se v poslední době hodně diskutuje na sociálních sítích. Objevily se zprávy o obtěžování žen ze strany cizinců. Mělo dojít i k napadením a dokonce se diskutuje případ "podřezané" ženy. Policii ale nikdo nic nehlásil. Uvažuje se ale o tom, že celou věc skutečně policie prověřovat bude. Ovšem jako šíření poplašné zprávy.

O situaci v aleji na Minerálce se mluví už nějakou dobu. Policie ale zatím žádný konkrétní případ hlášený nemá. "V reakci na nepodložené informace, které se šíří na sociální síti a následně i mezi občany Tachova o údajném ústním obtěžování, údajných napadení, přepadení a dokonce i ´podřezání´ ženy, ke kterým mělo dojít v uplynulých dnech v aleji u tachovské minerálky, uvádíme, že žádné takové případy neevidujeme," potvrdila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Každopádně kvůli celé kauze a množství zpráv na sociálních sítích se možná policie na záležitost zaměří. Informace totiž nabírají na intenzitě a městem se začíná šířit strach. "Prezentování nepodložených zpráv zbytečně vzbuzuje obavy občanů o jejich bezpečí v tomto místě a v souvislosti s tím vyhodnocujeme i to, zda se nejedná o trestný čin šíření poplašné zprávy," dodává policejní mluvčí.

Policie v rizikové lokalitě posílila hlídky...

Zástupci policie se sešli i svedením města a kauzou se začínají zabývat i v souvislosti prevencí v oblasti. "Preventivně jsou od minulého týdne do aleje častěji vysílány hlídky tachovských policistů a městských strážníků. V případě, že by se skutečně někdo stal obětí napadení, loupežného přepadení či obtěžování, ať o tom neprodleně informuje tachovské policisty," uzavírá Dagmar Jiroušková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24