QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilci řádili v Plzni. Strážníci měli plné ruce práce

21.11.2022 15:55

Alkohol dominoval víkendovým událostem řešených městskou policií. Opilý útočník na nádraží, dva řidiči pod vlivem alkoholu, ale i agresivní muž s 2,45 promile.

Policie ilustračka sníh noc člověk1122

V sobotu odpoledne řádil na vlakovém nádraží 21letý opilý muž. “V sobotu odpoledne hlídka městských policistek kontrolující halu Hlavního vlakového nádraží Plzeň zakročila proti podnapilému agresivnímu muži, který se pokusil napadnout cestujícího sedícího na lavičce. Muž zprvu s hlídkou spolupracoval, před halou ale vzápětí předvedl výbuch emocí. Plakal, křičel a domáhal se znovu vstupu dovnitř. Městské policistky ho vyzvaly, aby setrval na místě, muž však výzvy nedbal a na hlídku zaútočil,” popsala incident Jana Pužmanová, mluvčí policie. “Hlídka muže obratem za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovala. Do protialkoholní záchytné stanice absolvoval cestu muž s pouty na rukou,” doplnila.

Alkohol měl roli i v případu řidiče automobilu v Rybářské ulici. “V sobotu před půl desátou večer zastavila hlídka městské policie osobní motorové vozidlo. Strážník chtěl s řidičem vyřešit dopravní přestupek, avšak z jeho pohybů ihned pojal podezření na požití alkoholu. 36letý muž opakovaně odmítal podstoupit dechovou zkoušku. Poté svolil a nadýchal hodnotu 1,7 promile, opakovaná zkouška vykázala 1,57 promile,” uvedla Jana Pužmanová.

Nebyl to jediný řidič pod vlivem alkoholu, který se v Plzni pohyboval. “Před pátou hodinou ráno zaujal řidič svou jízdou křižovatkou ulic Americká x Ukrajinská x Mikulášská x Šumavská. Při odbočování málem nezvládl řízení a téměř najel na dopravní ostrůvek. Řidič na pokyn k zastavení nezareagoval a pokračoval dál v jízdě. Zastavit se jej podařilo strážníkům až na Rokycanské třídě. Nikdo z osádky neměl u sebe žádné doklady. Proto policisté ČR, kteří se ke strážníkům během kontroly připojili, na místo přivolali hlídku cizinecké policie. Mezitím se řidič podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem 1,36 promile,” uvedla Pužmanová. 

Alkoholem posilněný agresivní muž se v Zábělské ulici dobýval k řidiči do autobusu. “K události vyjela hlídka doubraveckých strážníků. Muž upustil od protiprávního jednání, avšak během provádění dalších úkonů náhle zaútočil na hlídku pěstmi. Strážníci vůči muži užili donucovacích prostředků, agresor svedený na zem ale přesto dál kladl aktivní odpor, proto mu byla nasazena pouta. Dechová zkouška prokázala u muže přítomnost 2,45 promile alkoholu v dechu,” uvedla mluvčí policie s tím, že muž noc strávil střízlivěním v protialkoholní záchytné stanici.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24