Opilý muž spal na kolejích. Život mu zachránili strážníci Městské policie Plzeň

22.05.2023 15:10

Dramatické chvilky zažili policisté z obvodní služebny Bory a strážníci operačního oddělení MP Plzeň. Díky jejich skvělé spolupráci byl zachráněn mladý život.

kolejiště_opilý muž v Plzni_0523_MPP1
kolejiště_opilý muž v Plzni_0523_MPP1kolejiště_opilý muž v Plzni_0523_MPP

„V sobotu 20. května ráno spěchaly hlídky strážníků do ulice Drážní v Plzni na Slovanech, odkud přišlo hlášení o muži ležícím v kolejišti železniční tratě. V době příjezdu navigoval operační strážník kolegy k inkriminovanému místu. Strážník seběhl z železničního náspu, kde ke svému úžasu zjistil, že muž ležící v kolejišti tvrdě spí,“ popsala událost Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Strážníci museli jednat rychle, blížil se totiž vlak. „Spáč nereagoval na žádné podněty k probuzení. Hlídky pohotově, doslova v minutě dvanácté, muže odtáhly na násep do bezpečí. Slyšet už byla výstraha přijíždějícího vlaku,“ uvedla mluvčí.

Jak se mladý muž na tak nebezpečném místě ocitl, nedokázal vysvětlit. „Vzpomněl si jen na popíjení alkoholu a zábavu s přáteli. 26letý Plzeňan se podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem 1,88 promile. Strážníci jej předali v místě bydliště jeho matce,“ dodala mluvčí policie.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24