QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Osobní bankéřka okrádala své klienty o peníze. Nyní je stíhaná na svobodě

23.01.2023 11:41

V jedné z plzeňských bank pracovala žena, která odčerpávala finanční prostředky z účtu svých klientů.

IMG_1130

Plzeňští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiadvacetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání trestného činu. K tomu mělo dojít už v loňském roce. „V únoru loňského roku během dvou týdnů jako zaměstnankyně banky v Plzni, takzvaná osobní bankéřka, opakovaně odčerpala finanční prostředky z účtů klientů banky a peníze přeposlala na svoje účty a v jednom případě na účet své babičky,“ uvedla Dagmar Brožová, mluvčí policie s tím, že žena napodobila podpisy majitelů účtů v rámci zadání jednorázového příkazu k úhradě, a to buď elektronicky perem na tabletu, nebo fyzicky na vytištěný formulář.

Žena se dopouštěla podvodu opakovaně. „V sedmi případech tímto způsobem převedla z cizích účtů celkem 305 tisíc korun. Dále se v dalších dvou případech pokusila provést transakce v celkové výši 160 tisíc korun, ale tyto transakce byly bankou pro diskrepanci (podstatný rozdíl) mezi jednotlivými podpisy stornovány,“ vyčíslila mluvčí policie.

Obviněná je momentálně stíhaná na svobodě. Za to, že svým jednáním způsobila větší škodu, může být potrestána trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24