Pachatel se na Plánicku vkradl pětkrát do stejného domu

26.09.2022 18:19

Policisté zadrželi muže, který se opakovaně vkrádal do stejného domu na Plánicku. Z každé návštěvy si něco odnesl. Jednou to byla peněženka, podruhé klíče od auta. Muž sebral i sklenici s medem.

Návrh bez názvu-4

Policisté dopadli muže, který opakovaně vnikl do stejného rodinného domu. “Poprvé v měsíci červnu loňského roku, podruhé v druhé polovině měsíce února letošního roku, kdy vždy odcizil kufřík, ve kterém byla příruční pokladnička s finanční hotovostí a různá dokumentace,” uvedla Dana Ladmanová, mluvčí policie. “Dále ve třech případech vnikl na oplocený pozemek, a poté do domu, dne 14. dubna uvnitř vzal peněženku s finanční hotovostí, dne 14. června opět uvnitř odcizil klíče od vozidla i sklenici s medem a 12. srpna v pokoji vzal dvě papírové obálky, kdy v jedné byla uložena bankovka, ale pachatel byl vyrušen mužem pobývajícím v domě a při pokusu o útěk jím byl zadržen,” doplnila mluvčí policie s tím, že pachatel způsobil škodu v celkové výši 143 125 korun.

Od komisaře převzal muž usnesení o zahájení trestního stíhání šestadvacetiletý muž z Plánicka ze spáchání pokračujících přečinů krádež a porušování domovní svobody.

foto ilustrační
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24