QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští strážníci měli rušný víkend. Chytali andulku i řidičku na drogách – FOTKY

08.08.2022 12:51

Strážníci pomohli zraněnému muži, zadrželi ženu, která řídila pod vlivem drog a také do plzeňského útulku převezli kromě koček a psů i andulku a křečka.

MPP víkend akc_MPP (4)
MPP víkend akc_MPP (4)MPP víkend akc_MPP (2)MPP víkend akc_MPP (3)MPP víkend akc_MPP (1)

Do plzeňského Útulku pro zvířata v nouzi strážníci dovezli andulku a křečka. „V sobotu 6. srpna v podvečer strážníci z odchytové skupiny dovezli do zvířecího zařízení nalezenou andulku vlnkovanou, která se zatoulala do ulice Družstevníků v Plzni v Radčicích a usadila se v trávě. Zde ji nalezl 41letý muž, odchytil ji a předal strážníkům,“ řekla Jan Pužmanová, mluvčí policie a dodala: „Opravdovým překvapením byl pro strážníky však křeček. Hlodavce chytali v noci ze soboty na neděli přímo před vchodem u svojí služebny v Heyrovského ulici.“

Plzeňští strážníci o víkendu odchytili mezi ulicemi Malý Bolevec a Pode Dvory i jednatřicetiletou ženu, která seděla za volantem bez řidičského oprávnění a pod vlivem drog. „V noci z pátku na sobotu zjistila hlídka městské policie, že za volantem sedí 31letá žena z Karlovarska. Z jejího chování a pohybů pojali strážníci podezření, že je pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Přítomnost hladiny alkoholu u ženy potvrdila dechová zkouška, při které nadýchala bezmála 1 promile. Žena se podrobila testu na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Test vyšel pozitivní na amfetamin a metamfetamin. K dalšímu šetření si celou záležitost převzala Policie ČR,“ řekla Pužmanová.

U zastávky MHD Liliová ležel v sobotu 6. srpna v podvečer v kolejišti šestačtyřicetiletý muž. „Jako první muži přiběhli na pomoc náhodní svědci, vzápětí za nimi strážníci, kteří projížděli kolem vozidlem. Strážníci se snažili u muže zjistit zdravotní stav. Muž jen bezvládně ležel, chrčel a z rány na hlavě, kam se při pádu uhodil, mu tekla krev. Hlídka začala okamžitě s poskytováním nezbytné první pomoci. Využila k tomu obvazového materiálu a dezinfekce uložené ve zdravotnickém batohu ve služebním  vozidle. Do příjezdu zdravotníků strážníci monitorovali mužův zdravotní stav. Záchranáři pacienta transportovali na Emergency FN Lochotín,“ popsala perfektní práci svědků i strážníků Jana Pužmanová.

 

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24