Pojišťovací poradkyně na jižním Plzeňsku vylákala z klientů přes 7 milionů korun

01.02.2023 18:26

49letá žena jako investiční a pojišťovací poradkyně uváděla své klienty v omyl a vylákala z nich dohromady přes sedm milionů korun. Policie ji ale už obvinila.

Vozidla-PCR-05

"Policisté oddělení hospodářské kriminality územního odboru Plzeň - venkov se několik měsíců intenzivně zabývali náročným případem podvodu, ze kterého byla podezřelá devětačtyřicetiletá žena. Ženu obvinili a státnímu zástupci předali spisový materiál s návrhem na podání obžaloby proti obviněné ze spáchání pokračujícího zločinu podvod dílem dokonaného a dílem ve stadiu pokusu," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Získané peníze měla žena prohrát v automatech. "Žena v postavení investiční a pojišťovací poradkyně v období od roku 2013 do konce roku 2019 uváděla své klienty dlouhodobě v omyl. Sdělovala jim nepravdivé a zavádějící informace, které měly u klientů vzbudit přesvědčení, že požadované finanční transakce jsou pro ně výhodné. Postupně tak ze šedesáti poškozených vylákala více než 7 milionů korun. Takto získané peníze měla prohrát ve výherních automatech," dodala Dagmar Brožová.

Ženě nyní hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24