QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Policie nalezla vyhladovělého a zraněného cizince v lese - FOTKY

17.08.2022 8:06

V lese u obce Starý Dvůr na Domažlicku našla policie zraněného třiašedesátiletého muže. Údajně byl v lese patnáct dní. Zraněného převezla záchranná služba do nemocnice.

zraněný cizinec Domažlicko_PČR (2)
zraněný cizinec Domažlicko_PČR (2)zraněný cizinec Domažlicko_PČR (1)

“V pátek 12. srpna v podvečerních hodinách přijala policejní hlídka z obvodního oddělení policie Kdyně oznámení, že v lesním prostoru pod obcí Starý Dvůr u obce Kdyně leží neznámý muž. Když se policisté dostavili na místo, nalezli tam zraněného třiašedesátiletého cizince,” uvedla Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

Zraněný muž byl v zuboženém stavu. “Ležel na mokré dece a molitanu, byl přikrytý další mokrou dekou a nacházel se ve špatném zdravotním stavu. Vedle sebe měl stan a batoh s věcmi. Uvedl, že je tam asi patnáct dní, že je zraněný na noze a nemůže chodit. Jeho zranění mu vůbec nedovolilo postavit se na nohy, a tak byl i několik posledních dní bez jídla,” popsala mluvčí policie.

Muž nevěděl, jak se na místo, kde ho policie našla, dostal. “Prý cestoval po Slovensku, chtěl procestovat i Českou republiku, přespával pod stanem, ale jak se dostal na místo, kde byl nalezen, nedokázal přesně vysvětlit. Policejní hlídka na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu a ta muže převezla do nemocnice k dalšímu ošetření. Díky včasné reakci a pomoci se podařilo muže zachránit,” uzavřela Barbora Šmaterová.

foto PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24