QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté kontrolovali taxikáře a řidiče! Výsledky jsou alarmující!

24.02.2023 18:43

Dopravní policisté se zaměřili na rychlost v celém kraji a v Plzni také na vozidla taxi. Výsledky ale rozhodně nejsou lichotivé.

foto-qap-cz (16)

"Kolegové za poslední dva týdny zjistili téměř 500 řidičů, kteří porušili zákon. V Plzni kontrola směřovala na vozidla taxislužby a z 22 kontrolovaných vozidel jich pouze 8 bylo v pořádku," shrnuje výsledky Evy Červenková, mluvčí policie.

Dopravní policisté zkontrolovali 692 řidičů a u 469 z nich zjistili porušení zákona.

"V 448 případech policisté přestupek vyřešili příkazem na místě v hodnotě 273 300 korun a 21 jich bylo oznámeno k projednání příslušnému správnímu orgánu. Jelikož pozornost policistů byla zaměřena na rychlost, tak porušení rychlostních limitů byla v 320 případech nejčastěji zjištěným přestupkem," říká dále Eva Červenková.

Dalšími přestupky bylo nepoužití bezpečnostních pásů (23), špatný technický stav vozidla (23), jízda po dálnici bez zaplaceného poplatku. (22), telefonování za jízdy (15 řidičů). Čtyři řidiči usedli za volant pod vlivem návykových látek a čtyři bez řidičského oprávnění.

Dopravní policisté se zaměřili i na taxikáře, a to přímo v západočeské metropoli v pátek 17. února  ve večerních hodinách. 

"Policisté zkontrolovali v centru Plzně 22 vozidel taxislužby a z toho bylo v 14 případech zjištěno porušení daných předpisů," dodala tisková mluvčí policie.

A jaké byly nejčastější prohřešky u taxi? Taxikáři neměli u sebe potřebné doklady, jejich vozidlo nebylo řádně evidováno jako vozidlo taxislužby a někteří řidiči vykonávali činnost bez řádně ověřeného taxametru.

Policisté se kvůli nelichotivým výsledkům chtějí na podobné kontroly zaměřit i v budoucnu.


foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24