QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Příspěvek proti cizincům a nabádání k násilí na sociální síti! Mužům hrozí trest!

10.11.2023 18:21

Policie v Rokycanech se zabývá případem mužů (32 a 36 let), kteří se na sociální síti vyjadřovali proti zde žijícícím cizincům. Jeden z mužů zveřejnil, že cizinci měli v Rokycanech unést dítě.

IMG_1879

Protiprávního jednání se měli muži dopustit na sociální síti. "Mladší z mužů na sociální síti umístil a zveřejnil pod svůj profil na základě svých domněnek, neověřených a nepodložených informací příspěvek mířený proti zde žijícím cizincům. Podle jeho vyjádření se měli cizinci pokusit unést v Rokycanech dítě," uvádí Dagmar Brožová, tisková mluvčí policie.

Další muž pak napsal pod příspěvek komentář. "Starší podezřelý muž na svém profilu na tento příspěvek reagoval svým komentářem, ve kterém nabádal k násilí proti těmto cizincům," upřesnila policejní mluvčí.

Muži jsou podezřelí z přečinů. "Rokycanští kriminalisté v těchto dnech sdělili dvaatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinů šíření poplašné zprávy a podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a šestatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu podněcování k nenávisti vůči skupině osob a k omezování jejich práv a svobod," sdělila mluvčí policie Dagmar Brožová.

foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT