Šedesátiletého muže ráno pustili z vězení. Odpoledne opět kradl

09.08.2022 14:41

Ráno muže pustili z věznice, kde vykonával trest za majetkovou a trestnou činnost. V odpoledních hodinách ho v Plzni zadržela policie, opět kradl...

FOTO QAP_mrize

„V pondělí 8. srpna kolem čtvrté hodiny odpoledne navštívil starší muž z Plzně jednu drogerii v centru města. Do kapsy u bundy si po chvíli uschoval jedno tělové mléko v hodnotě 195 korun a prodejnu chtěl opustit bez zaplacení. 60letého zloděje následně zastavil pracovník ostrahy, který ihned kontaktoval policii,“ popsala incident Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Policie zjistila, že se jedná o muže, který byl již souzený a čerstvě propuštěný z věznice. „Po příjezdu na místo policisté zjistili, že pachatel nekradl poprvé. Téhož dne v osm hodin ráno opustil brány vězení, kde si odpykával trest za předchozí majetkovou trestnou činnost,“ doplnila Raindlová.

Policisté z obvodního oddělení Plzeň-střed ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a případem se nadále zabývají. V případě prokázání viny hrozí muži až tříletý trest odnětí svobody. 

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24