Strážníci v Plzni se k bezmocné stařence dostali oknem

14.11.2022 14:49

V sobotu 12. listopadu pomohla hlídka strážníků 88leté seniorce. Všímavý muž měl o svoji sousedku strach, proto požádal strážníky o pomoc.

žebřík_MPP1

Mladý muž, který žije v jednom z bytových domů v Plzni na Slovanech, se strachoval o svoji sousedku. Zavolal proto na linku městské policie. „Muž na linku městské policie nahlásil, že v bytě starší ženy se od ranních hodin svítí a žena nereaguje na zvonění na domovní zvonek ani klepání na dveře,“ uvedla Jana Pužmanová, tisková mluvčí Městské policie Plzeň.

Strážníci se po příjezdu na místo, spolu s oznamovatelem, pokusili dostat do bytu seniorky. „Z bytu se tou dobou ozývalo slabé naléhavé volání o pomoc. Dostat se do bytu však nebylo jednoduché. Při otevírání dveří nebyli strážníci s nástroji speciálně k tomu určenými úspěšní. Rozhodli se proto pro jinou alternativu. Strážník nejprve vystoupal za pomoci teleskopického žebříku k oknu. Když uviděl na podlaze u postele bezmocně ležící ženu, snažící se volat o pomoc, okamžitě začal jednat,“ popsala Jana Pužmanová.

Hlídka, s pomocí náčiní pro otevírání oken, z venkovní strany okno bez poškození otevřela a vstoupila dovnitř. „88letá seniorka působila zmateným dojmem, vůbec nevěděla, kde je, ani co se jí stalo a stěžovala si na bolest páteře, kvůli níž se nemohla pohnout. Strážníci ženě poskytli nezbytnou první pomoc, přikryli ji dekou, aby neprochladla a zavolali zdravotnickou záchrannou službu,“ dodala mluvčí policie.

 

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24