Tragická nehoda u Plas. Muže zavalil v lesním porostu traktor

16.02.2023 21:41     17.02.2023 8:52

Další tragická událost se stala ve večerních hodinách ve čtvrtek 16. února na severu Plzeňska. Muž i přes veškerou snahu svým zraněním podlehl.

traktor_Plasy_0223_HZSPK

K tragickému úrazu došlo kolem 19.hodiny v lesním porostu nedaleko Plas. Muž se nevrátil z lesa domů, jeho rodina se ho proto vydala hledat. Traktor nakonec v lese objevili a kontaktovali policisty.

K zavalení muže (ročník 1977) traktorem došlo ve špatně přístupném lesním porostu nedaleko obce Nebřežiny. Traktor sjel do rokle, převrátil se a řidič zůstal zaklíněný pod ním. "Bohužel se tato událost nacházela v zalesněném těžko přístupném terénu a jedno z vozidel hasičů zapadlo. Na nic nečekali a vydali se pěšky s potřebným vybavením na místo. Na místě se skutečně nacházel převrácený traktor a pod ním zaklíněný řidič," uvedl mluvčí hasičů.

Hasiči okamžitě zahájili vyprošťování a následně se osoby ujala záchranná služba. Bohužel zranění byla tak vážná, že se neslučovala se životem. "U zemřelého byla nařízena soudní pitva a věc si na místě převzali kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov," řekla policejní mluvčí Eva Červenková.

Na místo vyrazily všechny složky IZS i vrtulník LZS. "O život zde přišel cca pětačtyřicetiletý muž, který byl zavalen traktorem. Muži již nebylo pomoci, lékař ZZS konstatoval exitus," uvedl Vítězslav Sladký ze ZZSPK.

Po došetření místa tragické události hasiči tělo muže vynesli z rokle.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24