11.12.2024 15:28
11.12.2024 14:24
Šumavský Špičák zahájí o víkendu lyžařskou sezonu! Využijte slevy na skipasy
11.12.2024 13:01
Policie pátrá v souvislosti s krádeží v centru Plzně po muži na fotografii. Poznáte ho?
To má pořádný říz! Marinované chilli špekáčky vás dostanou...
Špekáčky jsou česká klasika v jakékoliv podobě. Nakládat je ale nemusíte jen ve stylu "utopenců". S pikantní chilli marinádou z nich vykouzlíte skutečnou lahůdku...
Na přípravu budete potřebovat:
4 kvalitní špekáčky
1-2 cibule
3 kyselé okurky
Na marinádu:
2PL oleje
2PL kečupu
2PL worcesteru
2PL hořčice
4PL vody
drcené chilli podle chuti
špetka soli a cukru
pepř
Postup přípravy receptu:
Je to celé velmi jednoduché. Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli taky, okurky na nudličky a vše vložte do misky. Všechny přísady na marinádu dejte do kastrůlku a nechte provařit. Horkou marinádu nalijte na špekáčky a důkladně promíchejte. Přendejte obsah misky do sklenice, uzavřete a po vychladnutí můžete uložit do lednice. Můžete konzumovat už týž den.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.