QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velká policejní kontrola: 692 řidičů a 469 porušení zákona

24.02.2023 13:10

Dopravní policisté se zaměřili na dodržování rychlosti a v Plzni na vozidla taxi služby. Policisté za poslední dva týdny zjistili téměř 500 řidičů, kteří porušili zákon.

1

„Policisté z odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se v posledních 14 dnech zaměřili v rámci čtyř dopravně bezpečnostních akcí na dodržování rychlosti a samozřejmě i na dodržování ostatních platných předpisů,“ řekla Eva Červenková, mluvčí policie.

Jak kontrola dopadla? „Dopravní policisté zkontrolovali 692 řidičů a u 469 z nich zjistili porušení zákona. V 448 případech policisté přestupek vyřešili příkazem na místě v hodnotě 273 300 korun a 21 jich bylo oznámeno k projednání příslušnému správnímu orgánu,“ uvedla mluvčí policie.

Policisté se zaměřili zejména na dodržování rychlosti. Porušení rychlostních limitů byla v 320 případech nejčastěji zjištěným přestupkem. 23 řidičů se při jízdě nepřipoutalo bezpečnostním pásem a stejný počet řidičů užilo k jízdě vozidlo, které nemělo vyhovující technický stav,“ upřesnila Eva Červenková.

„Policisté na dálnici zjistili dvaadvacet řidičů, kteří neměli uhrazen poplatek za její užití. Mobilní telefon při jízdě drželo 15 řidičů, čtyři usedli za volant pod vlivem návykových látek a čtyři bez řidičského oprávnění,“ dodala mluvčí.

V pátek 17. února se ve večerních hodinách policisté zaměřili v Plzni na kontrolu vozidel taxi služby. Policisté zkontrolovali v centru Plzně 22 vozidel taxislužby a z toho bylo v 14 případech zjištěno porušení daných předpisů. Policisté s osmi řidiči taxislužby sepsali oznámení o přestupku, které si ihned na místě převzali pracovníci z Magistrátu města Plzně a ostatní porušení vyřešili příkazem na místě,“ sdělila Eva Červenková.

„Jednalo se nejčastěji o porušení v oblasti taxislužby, kdy řidič neměl u sebe průkaz řidiče taxislužby, vykonával svou činnost s vozidlem, které nebylo řádně evidováno jako vozidlo taxislužby a někteří řidiči vykonávali činnost bez řádně ověřeného taxametru. V dalších případech neměli řidiči u sebe doklad o oprávnění k podnikání, neměli řádně vyplněný záznam o přepravě nebo měli chybně umístěný průkaz řidiče taxislužby,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto ilustrační PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24