Zraněný senior, potyčky a agresivní fanoušek. Hokejové utkání zaměstnalo policii - FOTKY

20.02.2023 20:14

Páteční hokejové utkání mezi mužstvy HC Škoda Plzeň a Rytíři Kladno bylo vyhodnoceno jako rizikové. Obavy byly oprávněné. Policie měla plné ruce práce.

MPP hokej_0223_MPP (4)
MPP hokej_0223_MPP (4)MPP hokej_0223_MPP (2)MPP hokej_0223_MPP (3)MPP hokej_0223_MPP (1)

Strážníci pomáhali zraněnému muži ještě před zahájením utkání. “Ještě před zahájením zápasu se členové Pořádkové jednotky MP Plzeň zapojili do pomoci poraněného seniora, který nešťastně upadl na schodišti a ošklivě se poranil na noze. Členové pořádkové jednotky poskytli okamžitě muži nezbytnou první pomoc, přičemž se snažili zastavit masivní krvácení a posléze asistovali dál zdravotníkům při ošetření a transportu zraněného do sanitního vozu,” uvedla Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Nejvíce práce měla policie hlavně po skončení zápasu, a to venku před stadionem. “Policisté museli nejprve zklidnit šarvátku několika osob. Strážníci poté pomohli se zadržením agresivního fanouška domácího týmu, který se pokusil napadnout policistu. Prohru domácího týmu zřejmě neunesl ještě jeden z příznivců klubu a po autobusu patřícímu hostům mrštil skleněným předmětem. Hned poté se dal na útěk. Pohotově zareagovali členové Pořádkové jednotky MP Plzeň,” řekla Jana Pužmanová s tím, že členové jednotky za mužem vyběhli, dostihli jej a v součinnosti s policisty jej za užití donucovacích prostředků zadrželi. 

Městská policie Plzeň s předstihem varovala, že bude důsledně kontrolovat správné parkování. “V návaznosti na bezpečnost provozu a početné stížnosti místních obyvatel proběhla kontrola parkování v blízkosti zimního stadionu. V rozporu se zákonem v okolí zimního stadionu zaparkovalo přes osm desítek řidičů. Řada z nich našla za stěračem svých vozidel lístek s předvoláním k vyřešení dopravního přestupku,” uvedla mluvčí.

“PČR na místě řešila celkem 40 přestupků, kdy vozidlo zaparkovalo v rozporu se zákonem. Strážníci z Dopravní skupiny Městské policie Plzeň řešili 45 přestupků. Ve dvou případech bylo vozidlo odtaženo, neboť tvořilo překážku silničního provozu. Kontroly parkování budou probíhat i během dalších hokejových utkání,” dodala Jana Pužmanová.

Foto MPP

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24