QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Benefiční galavečer Kouzlo Vánoc podpoří plzeňské děti

06.12.2022 10:58

Storm Ballet a pěvecký sbor Jéčko zvou na jedinečný večer, který se bude konat v pondělí 12. prosince od 18 hodin. Tradiční charitativní projet se uskuteční v Parkhotelu Plzeň.

kouzlo vánoc ilustračka

„Jsme nadšeni, že se opět můžeme naživo potkat a navázat na řadu našich charitativních tanečních večerů,“ říká Petr Čejka, vedoucí Storm Ballet. „Je připraven opravdu nádherný program, všichni tanečníci se těší, až opět vystoupí před plzeňským publikem.“

Kouzlo Vánoc dalo vzniknout celoročnímu projetu, který pod názvem Díky dětem pomáhá sociálně a tělesně znevýhodněným dětem v Plzni. „Od roku 2018 jsme pomohli v rámci projektu částkou téměř 700.000,- Kč,“ říká Alena Kozáková, výkonná ředitelka Nadace 700 let města Plzně, garanta veřejné sbírky.

Finanční pomoc směřovala například na nákup sportovních pomůcek, kompenzačních pomůcek, terapeutických pobytů apod. „Již tradičním partnerem Díky dětem je pěvecký sbor Jéčko pod vedením Jaro Smejkala. Díky těmto mladým umělcům se pro Díky dětem podařilo získat nemalé množství finančních prostředků a jsme velmi rádi, že projektu zachovávají trvalou přízeň,“ doplňuje Alena Kozáková.

Storm Ballet má za sebou úspěšnou sezonu. Ta nejlepší čísla můžete na galavečeru vidět. „V roce 2022 jsme dosáhli významných úspěchů, mimo jiné i na mezinárodní úrovni. Z prestižní světové taneční soutěže Danza Mundial 2022 – World Dance Contest přivezl juniorský tým do Plzně hned dva tituly mistra světa a dvě bronzové medaile. Obrovským překvapením pro nás bylo udělení hlavní ceny odborné poroty a Absolutního vítěze pro choreografii The Voices,“ říká Petr Čejka a dodává: „O to více se těšíme, že i tuto choreografii zatančíme právě na Kouzle Vánoc.“

Večerem provedou Veronika Farářová a Ondřej Vodný, hostem bude Tereza Mašková – Česko Slovenská SuperStar 2018.

Více o akci na www.kouzlovanoc.com. Posledních pár vstupenek zde.

Více o celém projektu na www.dikydetem.cz.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24