QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noc divadel se blíží. V Plzni nabídne jedinečnou příležitost zažít divadlo jinak

14.11.2022 19:07

Noc divadel se koná v sobotu 19. listopadu po celé České republice. V Plzeňském kraji se letos účastní pouze dvě divadla, a to Divadlo J. K. Tyla a Divadlo Alfa v Plzni.

kulturu nezastaviš

DJKT si pro návštěvníky připravilo bohatý program. “Jako každý rok Vás pod rouškou noci pustíme do zákulisí, zavedeme Vás na jeviště a ukážeme Vám naši práci pěkně zblízka! Připravili jsme si pro Vás zábavnou prohlídkovou trasu Velkého i Nového divadla, která potrvá přibližně hodinku. Vašimi průvodci na napínavé a zajímavé pouti se stanou oblíbené osobnosti našich 4 soborů,” uvedlo Divadlo J. K. Tyla.

Ve Velkém divadle si užijete program s baletem a operou. “Prohlídnete si náš vzácný a překrásný lustr, který spustíme z jeho běžných výšin! Potom zamíříte přímo na jeviště, kde Vás bude čekat plnění zapeklitého úkolu v kulisách našeho nového baletu Louskáček a ve společnosti tančících myšek. Poté už se vydáte za operou. V běžně nepřístupném sborovém sále se na Vás budou těšit Jana Piorecká a Andrea Frýdová,” lákají organizátoři akce.

Na Malé scéně čeká na návštěvníky program s muzikálem. “Ocitnete se v komiksovém světě Fun Home, kde budete plnit kreativní úkol. A dokonce si budete moci zazpívat do mikrofonu! Poté Vám ukážeme to, co z hlediště neznáte. Finále bude patřit fotbalu! Totiž naší činohře. Vystřel si z (na) našeho herce, tak bude znít Váš úkol. Když se Vám podaří přes odvážné Kalzubáky probojovat, dostanete se z jeviště Nové scény,” popisují organizátoři.

  • 19. 11. 2022 -  18:30 - STRAŠIDLÁCKÝ REJ MUZIKÁLOVÉHO STUDIA DJKT
    • Vystoupení muzikálového studia ve foyer Malé scény. Vstup zdarma
  • 19. 11. 2022 - 22:00, 22:30, 23:00, 23:30 - OŽIVLÁ PROHLÍDKA NOVÉHO / VELKÉHO DIVADLA
    • Vstup zdarma. Nutná rezervace na prohlidky@djkt.eu, kapacita 25 míst.

Divadlo Alfa pustí diváky tam, kam se běžně nedostanou. “Letošní téma je Hrdinové a vy se s hrdiny potkáte v Pohádkách z Ošemetna a taky si s nimi užijete v prostorách divadla. A jak to při Nocích divadel bývá, podíváte se i tam, kam se obvykle publikum nedostane,” láká Divadlo Alfa.

Na návštěvníky čeká zábavný program. “Přijďte se pobavit s příběhy z Ošemetna a zůstaňte s námi i na zábavný odpolední program. S hrdiny z Ošemetna si totiž vyrobíme jednoduchou loutku typu muppet, pomůžeme stydlivému Pivoňkovi zabydlet jeho nový domov, zažijeme akční prohlídku jeviště s Vodovévodou nebo se trošku budeme bát, ale přemůžeme strach jako obyvatelé Ošemetna! Moc se na vás těšíme,” lákají organizátoři akce.

  • 19. 11. 2022 - 15:00 - POHÁDKY Z OŠEMETNA
    • Představení pro rodiny s dětmi 3+, vstupné 60 korun
  • 19. 11. 2022 - 16:00 - WORKSHOPY, PROHLÍDKY, HRY
    • Výroba loutek, prohlídka jeviště a další programy. Malý sál, jeviště, foyer a další prostory Divadla Alfa

Foto Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24