Plzeň a okolní vesnice znovu ožijí folklorem, přijedou i soubory z Evropy

02.06.2022 8:39

Po covidové pauze se do centra Plzně a okolních vesnic vrací oblíbený folklórní festival CIOFF® Plzeň 2022. Letošní pětidenní slavnosti připomenou návštěvníkům mnohdy zapomenuté tradice.

IMG_5149

Od středy 8. června se bude nejen v centru Plzně tančit a zpívat v krásných krojích. Festival bude probíhat zejména U Branky a ve Smetanových sadech. Na doprovodný program se může těšit i v obcích Dýšina, Třemošná, Vrčeň nebo Konstantinovy Lázně. Festival nabídne tradiční soubory ze západních Čech a Moravy, Slovenska, Španělska a dokonce i z Bosny a Hercegoviny.

24. ročník folklórního festivalu proběhne od 8. do 12. června a nabídne zájemcům o tradiční lidové umění zajímavá hudební a taneční vystoupení. „Z plzeňských souborů vystoupí například Jiskra, Mladina nebo Meteláček, který v letošním roce oslavil 40 let. Stejné jubileum slaví také dětský soubor Jiskřička z Plzně, který se představí v rámci dětského pořadu “Nebudem pořád tak maličký,“ upřesňuje program ředitelka festivalu Michaela Vondráčková.

Centum Plzně i přilehlé okolní vesničky tak opět ožijí tradicemi. Jeden z programů proběhne i v Bolevci, kde mimo jiné bude ke zhlédnutí výstava s názvem Ze života na statku. “Město Plzeň konečně opět ožívá krásou lidových krojů, hudby i tance z různých koutů světa. Užijme si společně jedinečnou atmosféru,“ zve na festival Michaela Vondráčková.

Kompletní program naleznete zde.

 

Foto MFF CIOFF Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24