QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série nehod v Plzni: na Slovanech došlo k čelnímu střetu - FOTKY

28.04.2016 17:08     28.04.2016 17:58

Hned několik nehod zkomplikovalo provoz v regionu. Pro řidičku u Rabí musel letět vrtulník, druhý řidič byl pod vlivem drog. V Plzni došlo odpoledne k celé sérii nehod...

FOTO_QAP_CZ (9)
FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (16)

V poměrně krátké době museli policisté během čtvrtečního odpoledne řešit hned několik nehod na silnicích v regionu. Nejvážnější se odehrála na Klatovsku, kde musel přistávat i vrtulník. Navíc pravděpodobný viník nehody byl pod vlivem drog. V Plzni na konečné na Slovanech pak došlo k čelnímu střetu osobních aut.

Vážná nehoda u Rabí na Klatovsku zaměstnala jak policii, tak záchranku. Na místo musel být dokonce povolán vrtulník letecké záchranné služby. Zatím to vypadá, že řidič Passatu nezvládl řízení na mokré silnici a dostal smyk. Následně se ovšem ukázalo, že byl zároveň pod vlivem drog.

"Řidič v osobní vozidle tovární značky Volkswagen Passat jel po komunikaci směrem od obce Čepice na Sušici. Při projíždění zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze komunikace, dostal smyk a s vozidlem vjel do protisměru. Tam se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia, ve kterém cestovala řidička a spolujezdec," popsal průběh nehody mluvčí policie Jan Koželuh.

V péči záchranky skončily všechny tři osoby. "Řidička vozidla Škoda Octavia byla přepravena do nemocnice vrtulníkem," doplnil policejní mluvčí. Během vyšetřování nehody došlo samozřejmě i na testy na alkohol a na drogy. Zatímco alkohol byl u řidiče Passatu negativní, u drog tomu bylo naopak. "Testy byly pozitivní na cannabis a amfetamin," dodává Jan Koželuh.

Bouralo se i na několika místech v Plzni. Nehoda na Malostranské zasáhla i do provozu MHD...

Nehody zkomplikovaly provoz i na několika místech v Plzni. Tři osobní auta se srazila na Klatovské směrem do centra u křižovatky U Práce, na Americké došlo ke střetu nákladního auta a autobusu, nehoda se odstraňovala také v Lidické a policisté vyjížděli i na Malostranskou (viz fotogalerie). Tam došlo k čelnímu střetu dvou osobních aut. "Řidič osobního vozidla, který jel po Slovanské, odbočoval vpravo do Malostranské ulice. Na místě došlo ke střetu s osobním vozidlem, jedoucím po Malostranské, které odbočovalo vlevo na Slovanskou. Řidič vozidla, které odbočovalo z Malostranské, podle prvotních výsledků šetření přejel do protisměru," popsal policejní mluvčí.

Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo. Nehoda ale ovlivnila i provoz MHD. Se zpožděním museli počítat cestující tramvaje číslo 1 i autobusů linek 30, 29 a 22.

Další nehody se odehrála na Husově náměstí a v Lábkově ulici na Skvrňanech srazilo auto chodce. Tam musela vyjet i záchranka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT