03.08.2025 18:18
03.08.2025 16:39
V pondělí 4. srpna se vrací doprava na křižovatku U Jána v Plzni
02.08.2025 16:43
V Plzni se odstraňují dvě nehody, další nehoda je na Klatovsku
Na Karlovarské se střetla dvě auta, další nehoda je na Koterovské. Záchranné složky zasahují také u Měčína, kde havarovalo osobní vozidlo
Čokoláda provoní Papírnu na Slovanech! Plzeň hostí Čokofest
Od páteku až do neděle budou mít milovníci čokolády v Plzni možnost ochutnat nejrůznější dobroty, nahlédnout ale budou moct i do kulinářských tajů mistrů. Přinášíme podrobnosti

Čokofest 2016 obsadí Papírnu v Plzni na Slovanech od pátku 15. dubna do neděle 17. dubna. Během tří dnů bude připravený nabitý program plný kuchařských show s tématikou čokolády, zároveň ale budou probíhat workshopy a další doprovodný program. Návštěvníci navíc uvidí, že čokoláda rozhodně neslouží jen na výrobu bonbonů...
Program v Papírně se rozjede v pátek 15. dubna odpoledne. O víkendu se brány čokoládového království otevřou vždy dopoledne kolem 11. hodiny. Organizátoři pro letošní rok slibují skutečně napěchovaný program samými lahůdkami.
"Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Davida Cirkva, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: játrová paštika s bílou čokoládou a jablečným pyré nebo plněné ravioly tvarohem s čokoládovou polevou. Chybět nebude ani šéfkuchař Jan Peter, který ukáže přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: kuřecí stripsy smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano z čokolády nebo flambované banány s drceným pepřem, ořechy a čokoládovou omáčkou. Pozvali jsme také kuchaře Michala Hruzíka, který bude prezentovat různé recepty: Marocký kuskus, grilovaná feta, redukce chilli-balsamico-čokoláda nebo kachní prso na rozmarýnu, kaštanové pyré z čokoládou. Nebude chybět ani slavná cukrářka Vendy, autorka kuchařky „Vaříme s Vendy“," lákají pořadatelé.
V průběhu festivalu nebudou chybět ani hudební vystoupení, výstava obalů čokolád z celého světa nebo například filmové dokumenty. Na své si tak přijdou jak experti, kteří čokoládě skutečně rozumí, tak ti, kteří se chtějí jen něco přiučit nebo ochutnat. Součástí festivalu budou samozřejmě degustace. Vstupenky jsou v předprodeji, kde vyjdou na 50 korun pro dospělého, na místě pak zájemci zaplatí 100 korun.
Podrobnosti k programu a další novinky najdete zde.
FOTO: ilustrační