Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeňská zoo má novinku v pavilonu Amazonie!

18.10.2021 17:11

V uplynulých dnech byl do pavilonu Amazonie v plzeňské zoo nově umístěn kynkažu. Malá noční medvídkovitá šelma pochází z deštných pralesů Střední a Jižní Ameriky.

14

Kynkažu patří k méně známé medvídkovité šelmě příbuzné mývalům a nosálům. Žijí v tropických deštných pralesích ve Střední a Jižní Americe, v pásu od Mexika po Brazílii. Tato štíhlá šelmička s chápavým ocasem žije převážně nočním způsobem života. Přestože jde o šelmu, živí se hlavně ovocem a nektarem z květin, pro který jsou schopni zavěsit se z větví a vysát ho dlouhým jazykem. Na jídelníčku má ale i drobné živočichy. V historii byl nazýván medvídek potos nebo originálním slovem ohonovin.

Plzeňská zoo získala pár již v roce 2018, dosud ale obýval zázemí zoo. V uplynulých dnech byl přemístěn do pavilonu Amazonie, kam geograficky patří.

U nás v České republice jej také můžeme spatřit v brněnské zoo. V Plzni byli z čeledi medvídkovitých dosud chovány dva druhy nosálů, dva druhy mývalů a v 60. letech rovněž další méně častý druh – fret kočičí ze suchých oblastí Severní Ameriky.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte