Historickým autobusem na Kozel nebo Hracholusky? PMDP i letos vypraví oblíbené linky!

19.05.2023 8:33

Chcete zažít netradiční výlet? Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) vypraví i letos historický autobus, který zájemce doveze z Plzně na Kozel nebo Hracholusky. Přinášíme podrobnosti.

starý autobus_náměstí Plzeň_ilustrační_QAP

„I letos jsme pro všechny milovníky historických vozů připravili dva tipy na červnové víkendy. Každou červnovou neděli vypravíme historický autobus Škoda 706 RTO na dvě speciální jízdy,“ informuje PMDP.

Historickým autobusem se můžete vydat na Hracholuskou přehradu, kde budete mít v rámci jízdenky zajištěnou také plavbu parníkem až na konec přehrady a zpět a následně cestu zpátky do Plzně opět historickým autobusem.

  • Cena: 600 Kč, dítě do 6 let zdarma, od 6 do 9 let 400 Kč (zpáteční jízdenka autobusem a jízda lodí po celé přehradě až na zastávku Butov a zpět na Hracholusky, plavba cca 2 hod)
  • Odjezd z Plzně (Terminál Hlavní nádraží, nástupiště č. 8.): 11:45
  • Odjezd zpět z Transkempu Hracholusky: 17:00
  • V rámci tzv. operační jízdy autobusu, kdy jede autobus z Hracholusek zpět do Plzně ve 12:20 a z Plzně na Hracholusky v 16:25, mohou spojení využít i lidé z Hracholusek na krátký výlet do Plzně v ceně 120 Kč za jednosměrnou jízdenku pro cestující od 6 let věku.

Netradičním způsobem se také můžete vydat na zámek Kozel. Historický autobus vás odveze pod zámecký park a vy budete mít cca tři hodiny na návštěvu zámeckých budov, procházku parkem či přilehlým lesem. Na místě najdete také více možností k občerstvení. Následně vás autobus odveze zpět do Plzně.

  • Cena: jednosměrná jízdenka 90 Kč, dítě do 5 let zdarma
  • Odjezdy z Plzně (Terminál Hlavní nádraží, nástupiště č. 8.): 13:00 a 17:45
  • Odjezdy ze Štáhlavic (zastávka „Šťáhlavice, Kozel, rozc.“): 13:30 a 18:15
  • Typicky si cestující zakoupí jízdenku v 13:00 z Plzně a v 18:15 zpět ze Šťáhlavic, avšak nákup je možný také pro tzv. operační jízdy autobusu, tedy ve 13:30 od Kozlu do Plzně a 17:45 z Plzně ke Kozlu.

Prodej vstupenek bude možný pouze v předprodeji přes portál Plzeňské vstupenky nebo na Zákaznických centrech PMDP. Nákup u řidiče nebude možný.

„Stejně jako v loňském roce platí, že pokud bude ze strany cestujících zájem o červnový provoz těchto zážitkových jízd, budeme uvažovat i o provozu během letních prázdnin,“ uvádí PMDP.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24