QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovská škola slaví 150 let. Chystají se třídenní oslavy

03.10.2022 11:31

O víkendu 7. až 9. října budou probíhat oslavy k výročí 150 let fungování Střední školy zemědělské a potravinářské Klatovy. Krajská škola si připravila bohaté třídenní oslavy pro veřejnost.

SŠŽP Klatovy_ilustračka _FB školy Klatovy

Bohatý program, který bude probíhat od pátku do neděle vždy od 8 do 16 hodin, nabídne veřejnosti mnoho zajímavého. „Všichni budou mít možnost prohlédnout si jak prostory školy, tak i dovednosti farmářů, zahradníků, vyzkoušet a ochutnat výrobky našich cukrářů a pekařů, řezníků, kuchařů-číšníků a gastronomů. Své odborné znalosti předvedou také žáci oboru agropodnikání, informatika a ekonomika v podnikání, veřejnosprávní činnost a ekologie a životní prostředí,“ zve na akci ředitel školy Vladislav Smolík.

Na návštěvníky čeká farmářský a řemeslný trh. Během oslav se také bude konat 1. Otevřené mistrovství Plzeňského kraje v orbě. Na nádvoří školy bude k vidění nejen nejmodernější zemědělská technika, ale i historické stroje. „Na programu je také selský průvod městem v dobových kostýmech, s koňským spřežením a kočáry. Hostům v prostorech školy naši žáci předvedou své kuchařské a cukrářské umění. K vidění bude také ukázka činnosti Sboru selských jízd Jana Žižky z Trocnova,“ doplnil Vladislav Smolík s tím, že akce je spojená se Dnem otevřených dveří pro budoucí studenty, na sraz jsou zváni i absolventi oborů a rodiče všech žáků, přátelé školy i veřejnost.

Foto ilustrační, plakáty PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24