Nová éra v italském stylu! Restaurace v Martinské znovu žije - FOTKY

25.01.2019 11:51

Nový design, špičková jídla z italských surovin a luxusně vyladěná vinotéka. Restaurace v Martinské v Plzni, která byla kdysi hitem, odstartovala nový život. Vítejte v Martinská Osteria...

foto_Martinská Osteria (34)
foto_Martinská Osteria (34)foto_Martinská Osteria (1)foto_Martinská Osteria (2)foto_Martinská Osteria (4)foto_Martinská Osteria (3)foto_Martinská Osteria (5)foto_Martinská Osteria (6)foto_Martinská Osteria (7)foto_Martinská Osteria (9)foto_Martinská Osteria (11)foto_Martinská Osteria (13)foto_Martinská Osteria (16)foto_Martinská Osteria (18)foto_Martinská Osteria (20)foto_Martinská Osteria (21)foto_Martinská Osteria (24)foto_Martinská Osteria (22)foto_Martinská Osteria (25)foto_Martinská Osteria (36)foto_Martinská Osteria (35)foto_Martinská Osteria (38)foto_Martinská Osteria (40)foto_Martinská Osteria (45)1_postcard

V 90. letech bývala restaurace v Martinské ulici v Plzni doslova hitem a lákala davy zákazníků. Postupně ovšem sláva upadala. Nyní se ale probudila opět k životu a parádně nastartovala svoji novou etapu.

Díky změně majitele prošla rozsáhlou rekonstrukcí, jejímž výsledkem je originální, vzdušný a příjemně členěný interiér, který doslova láká k pohodovému posezení. Italský styl zůstal, nicméně image je zásadně jiná. O tom svědčí i samotný název. Nově se podnik jmenuje Martinská Osteria, což v překladu do češtiny znamená ´hospůdka´, místo pro setkání s přáteli se sklenkou vína.

„Myšlenka Itálie zůstává, protože máme rádi Itálii, italská jídla a obecně typickou italskou atmosféru. Inspirace tedy pochází právě z tamních restaurací,“ potvrzuje provozní restaurace Jan Fryček.

Jasný trumf přináší složení jídelníčku, který vsází na vytříbené italské chutě. „Nabízíme širokou škálu od předkrmů, pohoštění k vínu, přes saláty, těstoviny, lasagne, pizzy a podobně. Sortiment je také laděný výhradně do italského stylu. Rozhodně stojí za vyzkoušení naše pizzy, které jsou oproti konkurenci skutečně velké. Standardně mají průměr 42 centimetrů se slabým těstem a křupavými okraji. Těsto jsme několik dlouhých týdnů do detailu ladili, aby bylo opravdu tak poctivé jako v Itálii,“ popisuje provozní Martinská Osteria.

Složení kuchařského týmu je na vysoké úrovni. Jeho jednotliví členové mají za sebou řadu zkušeností a také zahraničních stáží. Speciální kapitolou jsou pak samotné suroviny, ze kterých se vaří. „Pokud jde o dodavatele, snažíme se vybírat si skutečně jen ty, kteří dováží pravé italské suroviny. Klademe důraz na to, aby jídla byla připravována podle originálních receptur,“ potvrzuje Jan Fryček s tím, že v současné době je nabídka českých dodavatelů s italským zbožím poměrně široká a mohou si tak vybírat opravdu jen ty nejlepší.

Nejspíš velký zážitek z posezení budou mít především milovníci vína. Vinotéka je mimořádně vyšperkovaná. „Máme velmi rádi vína z oblasti Piemonte, kde máme přímo několik vinařů, kteří nám jednotlivá vína doporučují a následně si je sami dovážíme. Můžeme si je tak dovolit nabízet za ceny, které se jinde v Plzni nevidí. Mimo italských vín máme také vína z oblastí Moravy, Jižní Afriky a Rakouska. V nabídce máme i různá prosecca a perlivá vína. Rozhodně je z čeho vybírat,“ shrnuje provozní podniku.

Nově mohou hosté zajít do Martinské také na snídani. Za vyzkoušení stojí rozhodně domácí chléb. Nechybí ani polední menu a v průběhu týdne si mohou návštěvníci pochutnat také na čerstvých rybách, které se často obměňují.

1_postcard

Originální design, italská atmosféra i stěna plná živých květin…

Nejen gastronomický zážitek je důvodem k návštěvě Osterie v Martinské ulici. Po kompletní rekonstrukci se restaurace pyšní originálním interiérem s kapacitou 120 míst. Při provozu terasy v letních měsících se navíc počet míst ještě navýší. Interiér je členitý, v jeho zadní části se dá pořádat soukromá akce například s rautem pro zhruba padesát lidí. Specialitou designu je pak stěna doslova pokrytá živými květinami.

Tradičně největší nával zažívá Osteria ve druhé polovině týdne, zejména pak v pátek. „I během týdne se nám ovšem daří restauraci obsazovat,“ dodává Jan Fryček s tím, že velký zájem ze strany hostů byl v uplynulých týdnech v souvislosti s vánočními a novoročními firemními večírky. „Měli jsme hodně plno. Bylo vidět, že nás lidé chtějí vyzkoušet. Chtěli vidět nové prostory, zhodnotit, jak se změnil jídelníček a celkově se podívat.“

foto_Martinská Osteria (2)

FOTO: Martinská Osteria

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Enyaq Enyaq coupé