QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

NP Šumava zve opět na vycházky do divočiny s průvodcem, spuštění registrací se blíží

21.05.2023 10:08

Vycházky do šumavské divočiny s průvodcem se budou konat i letos. Národní park Šumava spustí registrace už v úterý 23. května.

pruvodci-divocinou np sumava
pruvodci divočinou NP Šumavapruvodci-divocinou np sumavapruvodci-divocinou_na sumava5

Průvodci divočinou 2023 startují, místa jsou ale omezená a zájemci se musí registrovat.  "Registrace a prodej vycházek s průvodci začne v úterý 23.5. v 9 hodin," uvádí NP Šumava.

NP Šumava nabízí při „výpravách za divočinou” možnost nahlédnout do šumavského domova divokých zvířat, dalších vzácných živočichů a samozřejmě i rostlin. Vycházky jsou s průvodcem a může se jich zúčastnit pouze omezený počet lidí.

Vyrazit s průvodcem můžete nejen do šumavského národního parku, ale i do oblasti CHKO Šumava. V nabídce jsou výpravy za tetřevem, pri vycházce s názvem Domovem tetřeva vyrazíte z Javoří pily za Modravou na 15kilometrovou trasu přes Rokyteckou slať, Roklanský potok a Šáreckou slať. V nabídce je vycházka s názvem Horskou smrčinou na Plesnou z Nové Hůrky přes Drozdí potok, Plesnou, jezero Laka a starou Hůrku. Projít se s průvodcem můžete kaňonem Křemelné, kolem Žďárecké slati, na Oblík nebo na Ostrý.

Park nabízí i vícedenní vycházky, a to na šumavské vrcholy. Dvoudenní vycházku s průvodcem s přenocováním v Bavorském lese v horské chatě můžete absolvovat například na Falkenstein, Ostrý, Velký Javor nebo Luzný.

Ceny jednodenních vycházek se pohybují kolem 650 korun, dvoudenních 1400 korun plus cca 40 Euro za ubytování.

foto: NP Šumava

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24