QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Odborník na výživu radí: Předsevzetí může být skvělou motivací

30.12.2022 14:41

Konečně zhubnu, začnu zdravě jíst, budu běhat každý den, něco se sebou už opravdu udělám! Vidíte se v tom? Jak je to s novoročním předsevzetím z pohledu zdravé výživy? Popovídali jsme si s odborníkem Pavlem Trampotou. 

1

„Na nový rok si snad každý dává novoroční předsevzetí. Pro obchodníky je to zajímavé období, nicméně z pohledu výživy a zdravého životního stylu to není úplně ideální. Předsevzetí může být skvělou motivací, ale o své tělo by měl člověk pečovat celoročně, pravidelně a ne jen nárazově,“ říká Pavel Trampota, odborník na zdravou výživu.

Lidé jdou rádi cestou nejmenšího odporu a chtějí zlepšit svůj zdravotní stav, a to nejlépe hned a bez práce. Často poté sahají po produktech, které takové zázraky slibují na počkání. „V televizi sledujeme, jak paní Jarmila zhubla 20 centimetrů v pase za 14 dní a bez mrknutí oka. Stačí si vzít zázračnou tabletu. Na to jsem upřímně trochu alergický. Každý, kdo se věnuje výživě a zdravému životnímu stylu tak ví, že se jedná akorát o tahání peněz z lidí. Zákazníci k nám poté přijdou a řeknou, že nějaký z těch produktů užívali a nezabralo to. My dokážeme lidem poradit, jak plnit jejich předsevzetí tak, aby to člověka bavilo a směřoval ke svému cíli bezpečně a účinně,“ říká majitel společnosti PT SERVIS Pavel Trampota, který se více jak 25 let zabývá mimo jiné prodejem sportovní a doplňkové výživy.

Vedle zázračných tablet si lidé kupují i nejrůznější čaje nebo zázračné masti na celulitidu. „Takové masti obsahují skořici, kafr a podobně. Fungují na principu prokrvení podkoží, což by mělo vyvolat vstřebávání tuků. To ale nenastane samo o sobě, pokud se nezačnu hýbat. Jako doplněk to ale fungovat může,“ říká Pavel Trampota a dodává s úsměvem: „Namazat ano, ale nechte se raději namazat masérem, který se zaměří na lymfatický systém.“

Pokud si tedy dáte předsevzetí a chcete začít cvičit, zhubnout, někam posunout své sportovní výkony, nechte si poradit u odborníků. „Přípravků a výživových doplňků je opravdu mnoho. Pomůžeme komukoliv se v této problematice zorientovat. Umíme doporučit proteiny, spalovače tuku, jejich dávkování a použití. Nastavit příjem bílkovin a sacharidů pro budování svalové hmoty,“ vyjmenovává Trampota a pokračuje: „Dokážeme navrhnout plán, vytvořit na míru buď přímo jídelníček, nebo jenom doporučit suplementy. Poradíme s hubnutím, kdy a jak se hýbat a čemu se vyvarovat. V tom všem umíme pomoct.“

Odborníkům v PT servis prošlo pod rukama mnoho lidí. „Spolupracujeme s vrcholovými sportovci od mládeže až po olympioniky. Pracujeme ale i s běžnou populací od dětí až po důchodce. Troufám si tedy říct, že dokážeme poradit opravu každému,“ říká výživový specialista. 

„Předsevzetí může fungovat jako výborné nastartování a motivace. Pokud si tedy někdo dá předsevzetí, že se chce začít hýbat, pracovat se svojí váhou, zamakat na svojí výkonnosti, zlepšit časové výkony v běhání…, s tím vším dokážeme poradit a nabídnout pomoc,“ uzavírá Pavel Trampota.

Kontakt na prodejnu:

Pavel Trampota – PT Servis
Na Dlouhých 51, Plzeň – Doubravka
Otevírací doba ve všední den od 8 do 18 hodin.
Nakupovat můžete i na e-shopu - https://www.ptservis.cz/

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24