QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opatrně při napouštění bazénů. Vodárna doporučuje objednat cisternu

27.02.2024 17:44

Chcete si napustit bazén vodou a vyhlížet slunečné dny? Bazény zaváží plzeňská Vodárna, pokud tedy máte o službu zájem, neváhejte a zamluvte si termín.

water-4736282_1280

Cisterna je stále oblíbenější možností, jak si zajistit v bazénu čistou a nezávadnou vodu. Naplnění bazénu cisternou je jistota kvality i toho, že neohrozíte odběr pitné vody ve vašem okolí. "Naše cisterny disponují hadicemi 50 metrů i více a voda se tak dostane bez problému i do zahrad, kam je přívod komplikovaný. Při naplnění vody cisternou zaplatí sice zákazník vodné dle platného ceníku a dopravu, ušetří ale na stočném. Termín zavážky je nutné objednat," uvedla mluvčí Dana Veselá.

Cisternu objednáte pohodlně online na stránkách Vodárny Plzeň.

Pokud se přesto zákazník rozhodne nevyužít cisternu a bude chtít naplnit bazén přímým napouštěním z vodovodu, musí dodržovat pravidla. "Obecně lze říci, že čas napouštění je nutné volit v nočních hodinách a zároveň platí jednoduché pravidlo rychlosti napouštění cca 10 litrů za minutu (lze jednoduše vyzkoušet na kbelíku o objemu 10 litrů). Současně si dovolujeme upozornit na nastavené denní a hodinové limity u odběratelských smluv uzavřených v souladu s platnou legislativou," dodala mluvčí VODÁRNY PLZEŇ a.s. Dana Veselá.

Foto Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT