QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oslavte Mezinárodní den sester! FN Plzeň chystá pro veřejnost zábavné odpoledne

09.05.2023 11:31

U příležitosti Mezinárodního dne sester a porodních asistentek, který připadá na pátek 12. května, pořádá FN Plzeň happening s názvem PRO SESTRY. Fakultní nemocnice tak navazuje na každoroční tradici. Oslava je určena nejen zdravotním sestřičkám, ale i široké veřejnosti. Přijměte prosím srdečné pozvání.

zdravotní sestry_FN Plzeň (1)

Mezinárodní den zdravotních sester připadá každý rok na 12. května. Skrze tento den si po celém světě připomínáme narození Florence Nightingale, anglické ošetřovatelky, která je považována za zakladatelku povolání zdravotní sestry. V České republice je tisíce zdravotních sester. Věděli jste, že jen v plzeňské fakultní nemocnici pracuje celkem 1 743 všeobecných sester a porodních asistentek?

FN Plzeň připravuje každý rok v rámci oslav Mezinárodního dne sester speciální poděkování. V roce 2021 potěšilo sestřičky a porodní asistentky z fakultní nemocnice téměř 5 000 srdcí, které v rámci akce s názvem Srdce pro sestry doručilo do nemocnice mnoho příznivců zdravotních sestřiček. Toto krásné gesto vypovídá o tom, že si lidé uvědomují, jak je povolání zdravotních sester důležité a jejich práce si velmi váží.

V loňském roce FN Plzeň přichystala překvapení pro zdravotní sestřičky v podobě vzkazů od významných osobností. „Dovolte mi, abych se i já připojila k oslavě této vzácné, a ne vždy doceňované profese, i když správnější by bylo slovo poslání. Ne každému je dáno tuto práci vykonávat, protože je s ní spojena nejen profesní znalost a zručnost, ale zejména osobnostní výbava. Měla jsem tu čest se osobně s prací zdravotních sester setkat, a to jak v době před covidové, tak i během ní. Jejich nasazení, vstřícnost a lidskost za každé situace i po dlouhé směně ve „skafandru“ obdivuji a po divadelní zvyklosti jim tleskám a aplauduji ve stoje. Milé zdravotní sestry (a také bratři, kterých je mezi vámi čím dál více) přeji Vám projev úcty a uznání nejen ve Váš svátek,“ vzkázala sestřičkám ve FN Plzeň operní pěvkyně Eva Urbanová na Mezinárodní den sester v roce 2022.

sestry 2. interní kliniky

Ne nadarmo se říká, že být zdravotní sestrou je spíše životní poslání. Zdravotní sestřičky ve FN Plzeň pacientům pomáhají ve všech směrech. „Práce sestřiček si neskutečně vážím. Na onkologii mě zbavují strachu a léčba je díky nim snesitelnější a za to jsem jim moc vděčná. A ty nejúžasnější mám v rodině... moje sestra a můj švagr jsou zdravotní sestry a mají můj obdiv, stejně jako ostatní," napsala na facebookové stránky FN Plzeň pacientka Gabriela.

sestra na Anesteziologicko-resuscitačním oddělení

Letos můžete oslavit Mezinárodní den sester i vy! Jako poděkování VŠEM zdravotním sestřičkám a porodním asistentkám si pro letošní rok FN Plzeň přichystala akci s názvem PRO SESTRY. Jste všeobecná sestra nebo si práce zdravotních sester vážíte a chcete je přijít podpořit osobně? Všechny sestry z Plzně i okolí a zájemci o zdravotnictví jsou srdečně zváni na oslavu svátku ošetřovatelství!

Happening u příležitosti Mezinárodního dne sester a porodních asistentek PRO SESTRY se uskuteční v pátek 12. května od 13 hodin na parkovišti před Očkovacím centrem (pavilon 61) v areálu bývalé vojenské nemocnice na Borech.

Během odpoledne jsou připravena zajímavá taneční i hudební vystoupení a fakultní kuchaři přichystají sladké i slané laskominy. Každá sestra, která přijde v uniformě používané před rokem 1989 navíc obdrží dáreček.

Přijďte oslavit Mezinárodní den sester a porodních asistentek s FN Plzeň i vy!

 

Foto FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24