QAP otestoval ArtMoment. Jak to dopadlo? Může být umělcem opravdu každý?

13.03.2023 7:48

Už jste někdy přemýšleli nad tím, že namalujete svůj vlastní obraz? My ano. V poslední době se totiž v Plzni nemluví o ničem jiném než o ArtMomentu, a tak se redaktorky QAPu rozhodly zjistit, jak to na takovém uměleckém večeru vypadá.

Anežka Kroupová_ArtMoment (24)
Anežka Kroupová_ArtMoment (24)Anežka Kroupová_ArtMoment (13)Anežka Kroupová_ArtMoment (15)Anežka Kroupová_ArtMoment (14)Anežka Kroupová_ArtMoment (16)Anežka Kroupová_ArtMoment (17)Anežka Kroupová_ArtMoment (18)Anežka Kroupová_ArtMoment (19)Anežka Kroupová_ArtMoment (20)Anežka Kroupová_ArtMoment (21)Anežka Kroupová_ArtMoment (22)Anežka Kroupová_ArtMoment (23)

Může být umělcem opravdu každý? Myšlenku ArtMomentu provází tři slogany: Vžijte se do role umělce. Nalaďte se na tvořivou vlnu. Užijte si čas pro sebe. Vydaly jsme se zjistit, zda se i dvě redaktorky QAPu mohou stát alespoň na chvilku umělcem.

NALAĎTE SE NA TVOŘIVOU VLNU

„Zveme vás do nevšedního prostředí i na welcome drink na přivítanou.“

Toto tvrzení můžeme potvrdit. Vybraly jsme si kurz, který se konal v Plzni v restauraci Za Oponou. Ta se nachází u Nového divadla. Ukázalo se to jako velmi příjemné prostředí, které ke kreativitě jen vybízí. Po příchodu na místo nás obsluha nasměrovala k instruktorům a dostaly jsme drink na přivítanou dle našeho výběru.

VŽIJTE SE DO ROLE UMĚLCE

„Ukážeme vám, že umělcem můžeme být každý. Bez ohledu na zkušenosti.“

Potvrzujeme. Ujali se nás velmi přátelští a milí instruktoři, kteří nám po celou dobu byli takzvaně k ruce. Vznesly jsme již dopředu požadavek, abychom seděly vedle sebe, bez problému nám bylo vyhověno.

Bylo nás celkem 14. Na stolech bylo vše již připravené. Stojany, plátna, štětce a nepřeberné množství předloh, ze kterých jsme si mohli vybrat. Někteří z nás se ostýchali, zda opravdu takový obraz zvládnou namalovat. Instruktoři Bára a Mikuláš obratem dokázali poradit, kterou předlohu vybrat a dodali všem potřebnou odvahu.

Poté co jsme dostali základní instrukce, nasadili jsme všichni malířskou zástěru a dali se do díla. Když byla potřeba, oba instruktoři ochotně a s úsměvem poradili jak dál nebo ukázali, jak namíchat barvu dle představ. Naopak všem přítomným dávali dostatečný prostor k tomu, aby se v nás mohl probudit ten pravý umělec a kreativitě meze nekladli. Za to mají od nás velký palec nahoru.

UŽITE SI ČAS PRO SEBE

Příjemný relax i nový zážitek. ArtMoment je čas, který darujete sami sobě.“

Tento bod potvrzujeme stoprocentně. Přátelská atmosféra, dobrá nálada a kreativní prostředí prostě naladí na pozitivní vlnu i mrzouta.

SUMMA SUMMARUM

Nikdo asi neočekával, že se zrovna z nás dvou po třech hodinách stanou opravdové umělkyně. Van Goghova Slunečnice by vedle našich výtvorů závistí okvětní lístky nejspíš neshodila, ale zážitek to byl obrovský. Jako umělkyně jsme se rozhodně cítily, naše obrazy nám hrdě zdobí redakci, odpočinuly jsme si. A o to nám všem šlo.

Doporučujeme!

Foto ilustrační Anežka Kroupová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24