QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

15.05.2025 20:00

Hasiči zasahovali u požáru lesního porostu v oblasti Boleveckých rybníků

Sokolovna v Bolevci - restaurace, která žije a pivo má říz. Otestovali jsme pro vás - FOTKY

15.05.2025 17:36

Sokolovnu v plzeňském Bolevci zná skoro každý. Možná ale nevíte, že se tato restaurace za poslední léta značně proměnila. Dnes je z ní moderní restaurace, která stále ctí tradiční hodnoty. Pivo zde má pořádný říz, o spokojené zákazníky tady není nouze a hlavně to tu pořádně žije. QAP byl na místě, restauraci jsme pro vás otestovali.

SOKOLOVNA BOLEVEC
SOKOLOVNA BOLEVECSokolovn bOLEVECDSC00801DSC02492DSC09934terasaDSC00082

Zpívané, grilovačky, živá hudba, zabijačkové hody, akce pro děti i dospělé, svatby, oslavy, večírky, teambuildingy... tady zkrátka umí všechno. Sokolovna Bolevec, to není jen restaurace, ale i místo setkávání. Ale pěkně popořádku.

Sokolovna Bolevec patří k plzeňské části Bolevec už dlouhá léta. Scházeli se tady štamgasti, studenti i sportovci. Pamatujete si Sokolovnu Bolevec jako tradiční hospodu s velkým sálem? Interiér z doby minulé? Tato restaurace už je minulostí od roku 2015, kdy prošel objekt rekonstrukcí. Místo ní je tu opravdu příjemná restaurace, která i přes svůj moderní ráz působí tradičně.

Dnes má restaurace dvě části - jednu klasickou na sezení s velkým barem a venkovní terasou. Druhou vhodnou pro akce jakéhokoliv typu - místo s dlouhým barem a přilehlým salónkem. "Velký sál, tak jak si ho lidé pamatují, už k restauraci nepatří. Nabízíme ale salonek s kapacitou až 80 osob pro nejrůznější oslavy, svatby, firemní večírky, rozlučky se svobodou, teambuildingy a další akce," vysvětluje Kristýna Fišerová, manažerka restaurace. 

Tak jako v minulosti, i dnes se sem chodí na pivo. To má v "Sokolce", jak lidově říkají někteří návštěvníci a také personál, pořádný říz. Tankový Prazdroj a perfektně ošetřená sudová piva. Každý týden si sami pečlivě sanitují pivní vedení. Pravidelně kontrolují kvalitu piva i dodržování standardů skladování, čepování, čistotu výčepu a zázemí. V blížícím se létě si pivko můžete vychutnat pěkně venku, na velké terase je dostatek míst.

Co se týče jídla, vybere si jistě každý. A to í díky tomu, že tady mají na stálém jídelníčku českou i ´americkou´kuchyni. Ano slyšíte správně, americkou...zkrátka hamburgery, smažené bramborové chipsy a dokonce i jednu specialitku. "Tou je burger dvoukilák. Děláme ho na objednávku z kila hovězího masa," říká šéfkuchař Miroslav Kurc. Z české kuchyně nechybí klasiky - svíčková, bramborové knedlíky, poctivá gulášovka nebo různé druhy řízků, od knedlíků, placek až po bulky na hamburgery si vše dělají sami.

Na své si přijdou i gurmáni a ti, co rádi ochutnávají. "Máme pravidelné tematické speciální menu, které se mění. Streetfood, retro, zvěřina a další... Lidé tak mohou chodit ochutnávat pořád něco nového," říká manažerka Kristýna. Na oběd, na večeři, na pivo anebo na nějakou akci... Těch je tady opravdu hodně. V nejbližší době se můžete těšit na 12. června, kdy proběhne grilovačka s DJs a 19.června na akci Zážitkové menu ve spolupráci s plzeňským Srí Lanka bistro. A rozhodnete-li se mít v Sokolce vlastní akci, můžete využít služeb cateringu. Jejich sortiment je opravdu výtečný.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Enyaq Enyaq coupé