QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tajemství odstínu lesních plodů: perfektní rtěnka

23.11.2022 10:29

Rtěnky v odstínech lesních plodů jsou skvělým trendem a skutečným výbuchem barev na rtech. Jak vybrat odstín rtěnky, aby vám dokonale slušel a dodal make-upu šmrnc?

rtenky

Na podzim a v zimě v roce 2022 se bez rtěnek v trendy barvách neobejdete. Odstíny šťavnatých jahod, bohatých malin, výrazné třešně, zralé švestky nebo čerstvé ostružiny jsou skvělým základem pro vytvoření trendy líčení.

Nejlepší rtěnky v odstínech lesních plodů okamžitě osvěží obličej, ale na rtech vypadají méně křiklavě než klasická červená. Budou skvělou volbou jak pro mladé dívky, které chtějí líčení přidat výrazný akcent, tak pro starší ženy, které chtějí svou tvář vizuálně omladit a dodat jí svěží vzhled.

Široký sortiment rtěnek se můžete prohlédnout na webových stránkách MAKEUP, pokud kliknete sem: https://makeup.cz/categorys/23444/

Odstíny lesních plodů se liší sytostí a podtónem. Mohou být výraznější nebo pastelovější, narůžovělé nebo načervenalé i dokonce lehce fialové, s teplými nebo studeným podtóny. Rozhodli jsme vám v tomto článku říct, jak vybrat správný odstín rtěnky podle barvy očí a odstínu pleti.

Jaký odstín rtěnky zvolit pro světlou pleť?

Pokud máte blond vlasy a světlé oči (modré nebo šedé), rtěnka v odstínu lesních plodů dodá ten správný akcent. Věnujte pozornost malinovým a ostružinovým odstínům, pokud máte studený barevný typ. Ženám s teplým typem doporučujeme použít načervenalé odstíny jahod a červeného rybízu. Během dne je lepší aplikovat lesky na rty nebo poloprůsvitné rtěnky a na večer kosmetické výrobky se sytější barvou, ale ne příliš husté.

Pokud máte tmavé vlasy a světlou pleť, pak je rtěnka v odstínu lesních plodů tím nenahraditelným pomocníkem při vytváření líčení. Klidně můžete použít jak lehké gelové textury, tak matné. Dívky se studeným odstínem pleti by měly upřednostnit odstíny černého rybízu, maliny, zralé třešně nebo švestky. Ale pro krásky s teplým podtónem pleti je lepší dát přednost jahodovým odstínům.

Jaký odstín rtěnky zvolit pro opálenou pleť?

Dívkám s opálenou pletí sluší téměř všechny odstíny. Měly byste proto vybírat podle ostatních barev v líčení. Zvláštní pozornost věnujte odstínům višně, jahody a červeného rybízu - vypadají zvlášť působivě s tmavší pleti.

Jaký odstín rtěnky zvolit pro tmavou pleť?

Ale pro dívky s tmavou pletí je lepší dát přednost rtěnkám v tmavých odstínech - švestkový, višňový nebo brusinkový. Zejména tyto barvy jsou vhodné pro dívky se studeným barevným typem. Dívky s tmavou pletí a teplým podtónem by však měly místo bobulových odstínů věnovat pozornost ořechovým a karamelovým odstínům rtěnek.

foto: zadavatel La MakeUp

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24