QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve FN Plzeň bylo veselo! Konala se oslava k Mezinárodnímu dni sester - FOTKY

12.05.2023 16:31

U příležitosti Mezinárodního dne sester a porodních asistentek, který připadá na pátek 12. května, uspořádala FN Plzeň happening s názvem PRO SESTRY. Jak to na oslavě vypadalo? Přinášíme fotoreportáž.

sestry_FN Plzeň _foto QAP (20)
sestry_FN Plzeň _foto QAP (20)sestry_FN Plzeň _foto QAP (23)sestry_FN Plzeň _foto QAP (2)sestry_FN Plzeň _foto QAP (3)sestry_FN Plzeň _foto QAP (4)sestry_FN Plzeň _foto QAP (5)sestry_FN Plzeň _foto QAP (6)sestry_FN Plzeň _foto QAP (7)sestry_FN Plzeň _foto QAP (9)sestry_FN Plzeň _foto QAP (8)sestry_FN Plzeň _foto QAP (10)sestry_FN Plzeň _foto QAP (11)sestry_FN Plzeň _foto QAP (12)sestry_FN Plzeň _foto QAP (13)sestry_FN Plzeň _foto QAP (14)sestry_FN Plzeň _foto QAP (15)sestry_FN Plzeň _foto QAP (16)sestry_FN Plzeň _foto QAP (17)sestry_FN Plzeň _foto QAP (18)sestry_FN Plzeň _foto QAP (19)sestry_FN Plzeň _foto QAP (21)sestry_FN Plzeň _foto QAP (22)sestry_FN Plzeň _foto QAP (24)sestry_FN Plzeň _foto QAP (25)sestry_FN Plzeň _foto QAP (26)sestry_FN Plzeň _foto QAP (27)sestry_FN Plzeň _foto QAP (28)sestry_FN Plzeň _foto QAP (29)sestry_FN Plzeň _foto QAP (30)sestry_FN Plzeň _foto QAP (31)sestry_FN Plzeň _foto QAP (1)Sestry _FN Plzen_ foto QAP

Jako poděkování všem zdravotním sestřičkám a porodním asistentkám si FN Plzeň přichystala akci s názvem PRO SESTRY. Před Očkovacím centrem se v pátek 12. května v areálu bývalé vojenské nemocnice na Borech sešlo mnoho zdravotních sestřiček i příznivců zdravotnictví.

Odpoledním programem provázela Andrea Mašínová, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči. K přítomným sestrám a příznivcům ošetřovatelství promluvil i ředitel FN Plzeň Václav Šimánek. “Chtěl bych poděkovat všem tichým, pracovitým andělům, kteří dělají obrovský kus práce pro pacienty, pro naši nemocnici. Jsem rád, že držíte vysoký standard péče, kterou poskytujeme,” řekl v úvodu akce Václav Šimánek. “Vám všem, kteří se věnujete našim pacientům, děkuji za práci, kterou děláte. Přeji vám, aby vás vaše práce ve vašem životě naplňovala a posouvala stále dál,” dodal.

Oslava v areálu bývalé vojenské nemocnice byla velkolepá. O hudební kulisu se postarala skupina Made by the fire, ve které působí Alan Schneider, koordinátor Očkovacího centra FN Plzeň. K ochutnání byly slané i sladké dobroty, které připravili kuchaři fakultní nemocnice. Radost přišli sestrám udělat i mladí tanečníci ze skupiny Spider. 

Ministerstvo zdravotnictví ve čtvrtek 11. května udělovalo prestižní ceny za celoživotní přínos v ošetřovatelství vybraným všeobecným, dětským a praktickým sestrám České republiky. Jedou ze tří oceněných byla i emeritní hlavní sestra z FN Plzeň Nina Müllerová, které na pódiu předal Václav Šimánek kytici jako poděkování. “Chtěla bych poděkovat všem svým kolegům a kolegyním, kteří se mnou táhli káru už od 90. let, kdy jsme řadu věcí chtěli změnit a změnili. Jsem ráda, že tu dnes vidím mladou generaci. Když jsem nastupovala v roce 1974 na internu, tak jsem neočekávala, že někdy budu přebírat takové ceny. Chtěla bych všem popřát, aby jste vy všichni v nemocnici pracovali s láskou v srdci,” řekla Nina Müllerová.

Happeningu PRO SESTRY se zúčastnili i studenti zdravotnických škol. “Povolání zdravotní sestry jsem si vybrala, protože chci pomáhat lidem. Vím, že je nedostatek zdravotníků a že jsou potřeba. Vnitřně cítím, že se na tuto profesi hodím,” prozradila QAPu Tereza Hnátová, studentka prvního ročníku oboru praktická sestra na plzeňské zdravotnické škole.

“Chtěla bych popřát k dnešnímu dni všem sestrám, těm stávajícím i těm budoucím, hodně zdraví, hodně úspěchů v této náročné profesi a aby se nenechaly odradit náročností, která tuhle profesi provází. Budoucím sestřičkám bych chtěla popřát hodně štěstí při studiu a aby se jim tohle povolání líbilo,” popřála Vanda Tomášková, která sloužila 26 let na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny v Plzni, momentálně pracuje pro náměstkyni pro ošetřovatelskou péči FN Plzeň.

FN Plzeň připravuje každý rok v rámci oslav Mezinárodního dne sester speciální poděkování. Letošní happening PRO SESTRY se opravdu vydařil. Podívejte se do fotogalerie.

Foto QAP

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24