QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Znáte masopustní maškary? Zábavné putování Nepomukem pobaví děti i dospělé

24.02.2023 12:32

Vlčata (Pionýrská skupina Nepomuk) a MC Beruška společně připravili zábavné putování Nepomukem. Stezka seznamuje děti s fašankovým (masopustním) průvodem, jeho písničkami a maškarami.

Fašanková stezka_0223_Pionýr Nepomuk

Fašanková stezka je vyvěšená úkolová hra. Děti a jejich doprovod nepotřebují mít s sebou na stezku nic speciálního, stačí jen tužka. Součástí hry je totiž jednoduchá tajenka (hádanka), díky které děti odhalí, kde se schovává uprchlý ženich.

Děti provází hrou Laufr - jedna z maškar fašankového průvodu. Nejprve se představí, představí i období fašanku. A pak zkontroluje, zda má vše připraveno k zdárnému průběhu průvodu. Když tu náhle zjistí, že mu chybí basa a že nevěstě, která měla mít o fašanku svatbu, zmizel ženich. Úkolem dětí je tedy najít basu a najít ženicha.

Znáte všechny masopustní maškary? Pokud ne, vydejte se na Fašankovou stezku. Zábavnou formou se děti dozví zajímavosti o maškarách v průvodu. U každé z maškar se plní pohybový úkol. Bavit se budou dospělí i děti.

Nenechte si ujít zábavnou procházku Nepomukem! Hra bude k dispozici do 12. března. Hrací karty, mapa a více informací k dostání v Infocentru Nepomuk.

Foto Pionýr Nepomuk

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24