QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

4 tipy, jak vybrat dokonalé pohoštění na svatbu

30.06.2022 7:45

Plánujete svatbu a chcete dokonale pohostit všechny účastníky? Místo na hostinu už máte, ale ještě si lámete hlavu, co přesně byste měli servírovat? Přinášíme vám čtyři tipy, které vám výběr usnadní.

komerční_svatba_pixabay

1. Máte rádi klasiku?

Tradiční svatební menu má čtyři chody. Po přípitku následuje předkrm v podobě šunkové rolky s křenovou šlehačkou. Pokračuje se hovězím vývarem s játrovými knedlíčky a zeleninou (podle tradice by se měli novomanželé navzájem krmit). Další v pořadí je hlavní chod – svíčková na smetaně, knedlo-zelo-vepřo nebo pečená kachna. Na závěr se krájí svatební dort a zobou typické svatební koláčky.

2. Modernější verze

Pokud nejste vyznavači tradičních pokrmů, můžete všechny chody nahradit něčím modernějším a lehčím na trávení. Například jako předkrm nechte servírovat salát Caprese, krémovou zeleninovou polévku, k hlavnímu chodu steak nebo rybu s grilovanou zeleninou a dort doladí Panna Cotta nebo osvěžující zmrzlina s čokoládovou pěnou.

TIP: Na svatební oznámení vložte kromě klasického zaškrtávacího plus jeden políčko s otázkou, zda host není náhodou vegetarián nebo vegan. Tím pádem budete mít dostatečné informace k přípravě menu, na kterém si pochutnají všichni zúčastnění strávníci.

3. Svatební raut

Jestliže vám místo přesně naplánovaného programu vyhovuje spíš volná zábava – raut je pro vás ideálním řešením. V bufetu můžete nabízet teplé i studené pokrmy, masové i veganské, a každý si nabere sám podle chuti a hladu. Velmi dobře se konzumují zmenšeniny klasických jídel, jako třeba miniburgery, špízy, sendviče i minizákusky.

Takový raut vám zajistí například portál Caterings, který nabízí catering v Plzni i v dalších koutech naší republiky. Na webových stránkách najdete, jak postupovat při výběru ideálního dodavatele jídla, se kterým se domluvíte na všech podrobnostech a detailech.

4. Rada na závěr

Pamatujte, že dobré jídlo a pití je základ každé svatby, ale nemá cenu se kvůli výběru zbytečně stresovat. Přenechte své starosti profesionálům, kteří mají své osvědčené postupy a nezapomenou na žádnou maličkost. Odpadne z vás částečně stres z plánování vašeho nejdůležitějšího dne a vy i ostatní si ho užijete v klidu – o tom by svatba měla být.

 

foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24