QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

AKTUÁLNĚ: Bouřky budou v kraji silnější, než meteorologové předpokládali

05.06.2021 16:49

Meteorologové aktualizovali výstrahu před bouřkami, v Plzeňském kraji očekávají velmi silné bouřky, které mohou doprovázet lokální srážky či kroupy.

thunderstorm-6274575_1920

Až do sobotní druhé hodiny ranní je v platnosti výstraha před velmi silnými bouřkami. Místy se budou vytvářet bouřky s lokálními srážkovými úhrny kolem 50 mm a v menší míře i s kroupami.

Lokálně se očekává přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem apod. Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Lze očekávat škody na majetku nebo problémy v dopravě. "Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem, případně i kroupami. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Vývoj a postup bouřek lze sledovat na výstupech z meteorologických radarů na internetu ČHMÚ www.chmi.cz nebo v aplikaci mobilního telefonu," upozorňují meteorologové z ČHMÚ.

Foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24